Kpss

DPB, KPSS 2017/2 Yerleştirmesi Taleplerini Toplamaya Başladı

Devlet Personel Başkanlığı, KPSS 2017-2 merkezi memur yerleştirmesi içi kurumlardan talep toplamaya başladı. Ocak ayında açıklanan takvime göre KPSS 2017-2 KPSS ikinci yerleştirmesi için 7 Ağustos-6 Ekim KPSS 2017 tarihleri arasında DPB kurumların atama taleplerini toplayacak.

Son İki Atamada Kadrolar Azaldı

2016-2 merkezi yerleştirmede 2051 kadro, KPSS 2017-1 yerleştirmesinde ise 2780 kadro yer almıştı. Mevcut verilere göre 2017-2 yerleştirmesinde 2000 civarında bir atama yapılması muhtemel gözüküyor. 2017 yılı bütçesine göre toplamda 5 bin atama izni çıkmıştı. KPSS 2017-1 yerleştirmesinde Mahalli İdareler 1213 personel alımı yapmıştı. Mahalli İdarelerin atama taleplerini arttırması durumunda KPSS 2017-2 atama sayısı olumlu etkilenecektir. Sağlık Bakanlığı sözleşmeli alıma geçtiği için KPSS 2017-2’de atama beklentisi yok ama öncesinde sözleşmeli atama yapılabilir. Üniversiteler ve Bakanlıkların da KPSS 2017-2’de geçen yıllara göre daha az personel alması bekleniyor. Kadrolardaki belirleyici unsurlardan biri de KİT kadroları olacaktır.

Değerlendirme: Kamupersoneli.net olarak;  merkezi memur atamalarının yüksek puanlı adaylar için bir avantaj olduğunu düşünüyoruz. Bunun için tüm Bakanlıkların, kurumların, üniversitelerin, mahalli idarelerin iyi bir sayıda kadro talebinde bulunması önemlidir. Özellikle uzun bir aradan sonra Belediyelerin ve il özel idarelerin farklı unvanlarda merkezi olarak personel alması son derece olumludur. KPSS 2017-2’deki kadroların fazla olmasını temenni ediyoruz ve tüm kurumlara kadro bildirimi çağrısı yapıyoruz. 

Zeki KARA (zekikara@kamupersoneli.net) / Kamupersoneli.net – ÖZEL HABER

Bir Yorum

  1. Son çıkan yönetmelikte kit personel alırken mulakat yapacak denilmişti.buna göre merkezi atama ile personel alamayacaklar.mülakatlar daha çok can yakacak gibi.

  2. Diş protez teknoloji mezunlaru atama bekliyor lütfen sesimizi duyun 81 puanla bekliyoruz her alimda 100 kisi cok değil devlete taseronlasmaya son verilsin maduruz

  3. nisanda 76 kişilik alım için gümrük mülakatına girenlerin sonucu daha açıklanmadı. haber yaparmısınız kamupersonel.net çünkü siz milletten yanasınız.

  4. sosyal güvenlik kurumuna 3000 memur alımı için personel talep edilmişti halen belirsiz artık sonuçlansın atama izinleri verilsin ve önlisans sosyal güvenlik bölümüne çok daha fazla kadro verilmesini istiyoruz halen beklemekteyiz haber yaparmısınız?

  5. İçişleri acil çağrı merkezi için kadro bile açmadılar. 83.362 ile bekliyorum ama alım yok büro yönetimi mezunları olarak kadro bekliyoruz.

  6. Bir ortaöğretim hemşire olarak sayın sağlık bakanımıza sesleniyorum.bu sene alımlarımizin bu kadar azalması moralimizi bozdu aşırı hayal kırıklığına uğradık . bir sene verdiğimiz emek boşa gidiyor.bizde mesleğimizi yapmak istiyoruz.lutfen ama lutfen alimlarimizi artırın.

  7. Önlisans bilgisayar bölümlerine de yeterli yer açılsın lütfen, yüksek puanlarla bile açıkta kalıyoruz.

  8. KPSS Tercihlerinde baraj puanı 60 puandan olsa iyi olur evli çoluk çocuk sahibi ayrıca hem çalışan hem ev geçindirenler var bu yüzden KPSS sınavına hazırlanmaları gerçekten hem zor oluyor hem de insanın kafası geçim derdi düşünürken başka bir şe almıyor bu yüzden bu ayrıntılar da düşünülüp puanlar biraz aşağı çekilirse çok iyi olur gereğinin yapılmasını arz ederim saygılar…

  9. Cocuk gelişim önlisans mezunları içinde birşeyler yapın lütfen duysunlar sesimizi yorulduk artık umutlarımızın pesinde kosuyoruz ama hep olumsuz…

  10. çevre sağlıkçılar atama bekliyor lütfen alım yapın sağlık bakanına sesleniyorum

  11. On lisans ilahiyat okudum tek bir sınav değil ek belgeler ayrıca 3 4 sınavla yüksek alsan atama şansın biraz var madem memur olarak almaya niyetiniz ya hepsini okuduğumuz bölümün içine uygulayın yada gereksiz bölüm açmayın emeğimize yazik

  12. Odyometrist atama bekliyor. Çok sayıda odyometrist mezun var fakat odyometristin işini hemşirelere yaptırıyorlar. Herkes kendi işini yapsın atamalar artsın