Kpss

EKPSS Kura Başvuruları Ne Zaman Yapılacak?

EKPSS Kura Başvuruları Ne Zaman Yapılacak?

Engelli Kamu Personeli Seçme Sınavı olarak uygulanmakta olan sınavın başvuruları 09 Mart 2016 tarihi itibariyle bitti. Devlet memuru olmak isteyen engelli kişilerin mutlaka katılması gereken Engelli Kamu Personeli Seçme Sınavının kura başvuruları ne zaman yapılacak?

EKPSS Kura başvuruları 03 Mayıs 2016 Tarihinde alınacak. Yapılacak olan EKPSS kuralarının bitiş tarihi ise 16 Mayıs 2016 olarak belirtilmiş durumda. Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi’nin resmi web adresi olan www.osym.gov.tr adresinde 2016 sınav takvimi doğrultusunda gerçekleştirilecek Engelli Kamu Personeli Seçme Sınavı’ na kamu personeli olmak isteyen engelli personellerin katılımını mutlaka öneriyoruz. Bir çok alımda engelli personellere yönelik pozisyonlar bulunuyor. Bunların da şartlarında mutlaka Engelli Kamu Personeli Seçme Sınavına giriş şartı aranıyor.

Bu noktada son derece önemli olan ve devlet personeli olma yolunda gerekli bir adım olan sınavın, kura tarihlerinden sonra sonuç açıklanma tarihleri de merak edilen diğer konular arasında.

Peki EKPSS sonrası kura başvuru sonuçları ne zaman açıklanacak?

16 Mayıs 2016 tarihinde kura başvuruları için ayrılmış olan kura başvurusu tarihi sonlanmış olacak. Sonuçlar ise Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi(ÖSYM) tarafından belirtilen 2016 takvimi doğrultusunda 18 Mayıs 2016 tarihinde açıklanacak. Adayların tüm süreçlerde bir problem yaşamamaları adına ÖSYM tarafından yayınlanan ilgili kılavuz ve rehberleri incelemeleri gerekmektedir.

Engelli Kamu Personeli Seçme Sınavı’nın kura başvurularının tamamlanmasının ardından açıklanacak sonuçları da yine sizlere iletiyor olacağız.

Kamupersoneli.net

Bir Yorum