Kpss

Gelecek Nesilleri Düşünenler Mülakatla Personel Almaz

 Yayına başladığımız ilk günden beri Kamupersoneli.net olarak KPSS ve istihdam konularında memur adaylarının yanında yer aldık. Adayların talep, beklenti ve şikayetlerini aynen aktardık. Aksaklıkları yapıcı eleştirilerle ortaya koyduk. 15 Temmuz’dan sonra adayların kamu personel alımlarına yönelik taleplerini iletmeye devam ediyoruz.

Kamuda yeni paralel yapıların oluşmayacağı bir personel rejiminin yapılmasına katkı sunmak istiyoruz. Milletimizin gençlerinin en fazla sıkıntı yaşadığı konuları ve taleplerini yetkililere arz etmek istiyoruz.

Sayın Yetkililer; Bugüne kadar mülakatla yapılan personel alımlarında ne yazık ki paralel yapı mensupları kamu kurumlarına yerleştirildi. Nasıl geçmişte imam-hatipliler mağduriyet yaşamışsa, nasıl geçmişte başörtülüler mağduriyet yaşamışsa mülakat nedeniyle Anadolu’nun yetişmiş gençleri de yıllardır mağduriyet yaşamaktadır. Hiçbir gruba, yapıya dahil olmamış gençlerimiz KPSS’den yüksek puan almasına rağmen kadro azlığı ve mülakat yüzünden işsiz gezmektedir. Bu durumun farkında mısınız?

Sayın Yetkililer; Bizler yeni personel alımlarıyla birlikte yeni paralel yapıların oluşmasını istemiyoruz. Bu yüzden mülakatla alımlarda sorularla eleme yerine sağlık-diksiyon-güvenlik soruşturması yapılarak personellerin alınmasını talep ediyoruz. Bir memur adayının veya öğretmen adayının sağlığı yerindeyse, konuşmasında bir bozukluk yoksa ve en önemlisi de güvenlik soruşturmasını geçtiğinde kamuya atanması faydalı olacaktır. Mülakat adı altında sorular sorularak eleme yöntemi sağlıklı yürümemektedir. Siyaset ve bürokrasideki referans olayları mülakatın varlığı yüzünden vardır. Gariban KPSS mağdurları, mülakatlarda eleniyor ve hakkını arayamıyor, bilmem farkında mısınız?

Sayın Yetkililer; Üniversite mezunu sayısı artıyor, bizler elbette mezunların hepsinin kamuya alınmayacağını biliyoruz. En geçerli ve en güvenilir olan KPSS puanıyla yapılan merkezi atamaları kontenjanları gitgide düşmektedir. Dolayısıyla puanına güvenen gençlere sembolik kadrolar açılıyor. Kamu personel alımlarında merkezi atama kadrolarının arttırılması gerektiğini düşünüyoruz. 15 Temmuz’dan sonra on binlerce kamu personeli açığa alındı. Meslekten atılan personel sayısı kadar atama yapmak kurumların adaylara vereceği bir hediye olacaktır. Çünkü zamanında bu gençlerin hakkı yenmişti, bilmem farkında mısınız?

Sayın Yetkililer; Kamu kurumları taşeron personel çalıştırdığı için kadrolu veya sözleşmeli personeli çok az almaktadır. İnşallah yılbaşına doğru çıkacak taşeron yasasından sonra temel beklentimiz taşeronun yerine getirilecek sözleşmeli modele göre yapılacak alımların KPSS’ye dayalı olarak yapılması olacaktır. En adaletli yöntem olan KPSS’yi tercih etmemenin ülkeye çok büyük zararları olacaktır. Taşeronda dahi torpilin olduğunu bilmiyor musunuz?

Sayın Yetkililer; Biliyorsunuz kamu kurumları sözleşmeli personel de almaktadır. Aynı KPSS puanıyla sözleşmeliye yerleşen bir aday daha sonra kadrolu alıma da başvurabilmektedir. Merkezi alımda yerleşen daha sonra kurumsal alıma başvurabilmektedir, aynı şekilde kurumsal alımda atanan daha sonra merkezi atamaya başvurabilmektedir. Dolayısıyla aynı puan iki defa hatta bazen üç defa kullanılmaktadır. Bu durumu bildiğiniz halde yönetmeliklerde değişiklik neden yapmıyorsunuz?
 

Sayın Yetkililer; KPSS’ye giren milyonlarca gencimiz var, vatanını ve milletini seven gençlerimiz devlet kurumlarına atanmak için ellerinden geleni yapıyor. Başta CİMER, BİMER’e ve AKİM’e sayısız mesajları yolluyorlar. Bakanlıklara binlerce e-posta atıyorlar, faxlar çekiyorlar. Kendi çaplarında büyük bir mücadele örneği sergiliyorlar. KPSS mağdurları için bir mekanizma geliştirilmesinin zamanı gelmedi mi?

Ey Sayın Yetkililer; Sizlerin eşi, dostu, akrabası ve yakını belki atama beklemiyordur, belki işsiz değildirler. Belki atama diye bir dertleri hiç olmadı. Belki yıllarca KPSS’ye girmediler, belki de sınava hiç girmediler. 79 milyon olan ülkemizde KPSS’ye giren ve atama bekleyen kaç kişi olduğunu sanırım biliyorsunuz. Mülakatlarda hakkı yenen garibanların olduğunu sanırım biliyorsunuz. İşte size fırsat, gelin 15 Temmuz gerçekten milat olsun. Adalet olsun, liyakat olsun, ehliyet olsun ama mülakatla insanları yormayın. Mülakatla uğraşılacağına adaylara daha fazla kadro nasıl açarım diye düşünseniz olmaz mı? Evet gerçekten düşünün. Gelecek nesilleri düşünüp sağlam bir kamu personel rejimini getirin artık.
 

Bir Yorum

  1. 15yiilik sağlıkmMeslek Lisesisi mezunuyum tıbbisekreterlik bbölümü yillardir atanmayi bekledim olmadı hep torpil olanlar yerlesti bizim gibi garibanlar kaldı.bizde atanmak istiyoruz.memur olmak bizimde hakkımız bu sorunuda dile getirirseniz yetkililere çok memnun oluruz

  2. KPSS kalkmalı mühendisle düz memur aynı sınavla alınıyor. Gelecek nesil böyle mi kurtulacak?

  3. mülakat diye tutturmaları bana düşündürücü geldi hala oy devşirmenin peşindeler demek ki, vay be güzel ülkem kaç gündür neleri yaşıyor bunların derdi oy oy…binlerce mağdur kimi 10 sene olmuş kmi 7 sene olmuş mezun olalı,ama işsiz,işsizlik rakamlarıyla alay eden bu zihnyet,şimdi gördünüz mü o rakamların tüik'e sızan fetocuların sallama rakamı olduğunu,işsizlik yüzde 20nin üzerinde bu milleti kandırmayın.,

  4. Bu haberinizden ötürü teşekkür ederim. Buna ek olarak 4001 ile alım yapılmamalı ve taşeron büro memuru ve bilgisayar işletmeni çalıştırılmamalı. Herkes hak ettiği kadroyu alsın.

  5. taşeron işçileri olarak ösp istemiyoruz kadro istiyoruz inanıyoruzki ozaman hak yerini bulacaktır ösp taşerondan hiçbir farkı yok sadece isim değişikliği var buda biz taşeron işçilerini derinden üzmekte olup inşAllah konu biran önce meclise gelip sonuçlanır SINAVA HAYIR DİYORUZ DİĞER İŞLEMLER YAPILSIN VE ANKISA ZAMANDA TAŞERON SÖMÜRÜCÜ SİSTEMİNE VEDA ETMEK İSTİYORUZ MAAŞLARDA İYLEŞTİRMELER YAPILSIIN DÖNER SERMAYE TAŞERON İŞÇİLERİNE YANSISIN