Kpss

Kopyacı KPSS Adayları Bir Sınava Daha Girecek

ÖSYM, son yıllardaki sınavlarda kopya ve sahtecilik nedeniyle sınav güvenliği ve güvenilirliği adına bir dizi önlemler almaya hazırlanıyor. Bunlardan biri de kopya çektiğinden şüphelenilen adaya sınav tekrarı olacak.
Adaylar, maliyeti ÖSYM tarafından karşılanmak üzere yönetim kurulu kararıyla eşdeğer sınava çağrılacak ve sınav sonucu şüpheli olan adaya “Bir de bu sınavı yap” denilecek.

Yeni sistem, ÖSYM’nin yaptığı tüm sınavlarda uygulanacak. Sınavlardan sonra incelenen belgelerde, elektronik kayıtlarda veya yapılan analizlerde olağan dışı bulgulara rastlanması halinde yeni bir yöntem izlenecek. Adaylar, bir sınava daha girecek. Eşdeğer bir test daha çözmek zorunda kalacak.

Adayın sınavının geçerli sayılıp sayılmayacağına eşdeğer sınav sonuçlarına bakılarak ÖSYM Yönetim Kurulu tarafından karar verilecek. Çağrıya rağmen eşdeğer sınava katılmayan adayın sınavı geçersiz sayılacak.

Sınav öncesi, sırası veya sonrasında tespit edilen kurallara aykırı durumların somutlaştırılması ve kesinleştirilmesi için ÖSYM Başkanlığı Sınav Hizmetleri Daire Başkanlığı bünyesinde kriminal inceleme birimi oluşturulacak.

5 Bin TL Ceza Söz Konusu

ÖSYM’nin gerçek sınavlarda kullandığı deneme sorularını veya sınavın devam ettiği süre içinde sınavlarda sorulan soruları herhangi bir ortamda paylaşan, ifşa eden, her türlü işaret, ses veya görüntü nakline yarayan araçlarla yayımlayan veya işleyenler hakkında 5 bin TL idari para cezası uygulanacak.

Kamu haberleri, sınavlar, güncel, siyasi, kültür sanat, teknolojik, spor, bilimsel ve daha birçok konudaki olaylardan haberdar olmak için her zaman ki gibi kamupersoneli.net sitesini takip edebilirsiniz. Dünya’yı avuçlara taşıyan telefonlarınıza, android uygulamamızı yüklemeniz takip etmekte fayda sağlayacaktır.Ayrıca Twitter üzerinden #kamupersoneli hashtagi ile dile getirilmesini istediğiniz herşeyi bizlere ulaştırabilir, sosyal medyada da kamu gündeminden haberdar kalmaya devam edebilirsiniz.

Kamupersoneli.net | Ankara