Kpss

KPSS 2016 Ortaöğretim/Önlisans Sınav Sonuçlarına Nasıl İtiraz Edilir?

08 Kasım 2016 tarihinde, KPSS Önlisans sonuçları Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından açıklanmış bulunmaktadır. Açıklanan bu sınav sonuçlarında, dikkat çeken bir nokta bulunuyordu. Bizlerde yaptığımız haber dahilinde, adayların sınav sonuç belgelerinde yer alan bu duruma dikkat çekmiştik. Sınav sonuç belgelerinde, sınav tarihinin eski tarihlerle aktarıldığını, bazı adaylarda da güncel sınav tarihinin bulunduğunu ifade etmiştik.

Yaptğımız haber dahilinde adaylar, sınav sonuçlarına itiraz etmek istediklerini ve bu itiraz işlemlerinin nasıl yapılacağı yönündeki sorularını ilettiler. Buradan hareketle hem uygulanacak olan Ortaöğretim sınavı, hem de sonuçları açıklanmış olan Önlisans sonuçlarının itiraz işlemlerinin nasıl yapılacağını aktarmak istiyoruz. İşte, KPSS Önlisans ve Ortaöğretim sonuçlarına itiraz aşamaları…

* İtirazlar, sonuçların açıklandığı günün ertesi günü itibariyle 10 gün içerisinde ÖSYM’ ye bildirilmelidir.

*Genel amaçlı dilekçe örneği kullanarak, kurum bünyesine itirazlar yapılmalıdır.

*Adayların inceleme masrafları yönündeki ödemelerinin karşılığı, ÖSYM’nin T.C. Ziraat Bankası Ankara Kamu Girişimci Şubesi 6028011-5229 numaralı hesabına (IBAN NO: TR 390001002533060280115229) gerekli ücreti yatırdıklarını gösteren dekontuyla beraber yapmaları gerekmektedir.

*Dilekçe ÖSYM Sınav Hizmetleri Daire Başkanlığı 06800 Bilkent/Ankara adresine ulaştırmalıdır.

*Süre hesaplamalarında ÖSYM Genel Evrak kaydına giriş tarihi esas alınacaktır.

*Süresi geçtikten sonra yapılan itirazlar ile üzerinde adayın T.C. Kimlik Numarası, adresi, evrak referans numarası vb. bilgiler yazılı olmayan, imzalanmamış ve ekinde banka dekontu bulunmayan dilekçeler kesinlikle işleme alınmayacak ve cevaplanmayacaktır.

ÖSYM tarafından dağıtılan evrakların hiçbir nüshası, kopyası kurumun izni dahilinde olmadan dağıtılamaz, çoğaltılamaz. Ayrıca basın-yayın organlarında, sınav sorularına ilişkin paylaşımlar ve geçmiş yıllardaki sorular ÖSYM tarafından izin verilmedikçe kullanılmamaktadır. Yukarıdaki itiraz aşamaları ve verilen bilgiler, ÖSYM tarafından Lisans sonuçlarına itiraz işlemleri için yayımlanmış, itiraz süreçlerine ve aşamalarına yönelik olarak yapılmış bir bilgilendirmedir.
 

Bir Yorum

  1. ben anlamadim simdi ilkin yapmam gereken şeyden baslayabilirmiyiz eger varsa ornek bir görüntü

  2. Ben önlisans kpssye katilanlardanim benimde sonuclarda dogrularim yanlış yanlislarim doğru olarak girilmiş itirazda bulundum umarım sonuç alabilir hakkımı sonuna kadar aricam 50 yıl bile sürse peşini birakmicam. ..Allahtan umudum asla kesilmez..

  3. aynı şekide benimde yanlış girilmiş önlisans kpss sınavından aldığın puanlama sınav sonucum doğrularım yanlışa yazılmış , yanlışlarım doğruya yazılmış hakkımı arıycam dilekçemi ve dekontumu yatırıp gönderdim ankaraya
    artık biraz dikkat ösym kul hakkına giriyorsunuz…..

  4. Ben bu isten bisey anlamadim. Yapmis oldugum soruyu bos birakmisim gosteriyor. Kitapciklarda sorular ayri siraya mi konuluyor bilgisi olan var mi lakin ayni siradaysa sorular dogrulugundan emin oldugum ve isaretledigim 4 soruyu bos biraktigimi soyluyor cevap kagidi.

  5. Arkadaslar kpss ortaogretim sonuçlarına itiraz süresi bitmis .doğru yaptığım sorular yanlış ve boş olarak gösterilmiş.bundan sonra nasıl itiraz edebilirim.bilgisi olan varmı.