Kpss

KPSS 2016/1'de şartları tutmayan kadroları tercih edip başkalarını mağdur etmeyin

   KPSS 2016/1 yerleştirmelerinde, 10 bin 174 kadro ve pozisyon için yerleştirme talebinde bulunulmuştu. Başvurular 22 Haziran itibariyle başladı. Bu atama döneminde özel şartlara daha fazla dikkat edilmesi gerekir. Eğer şartlarınız tutmuyorsa mağdur olabilirsiniz hatta o kadroya atanacak kişiyi de mağdur etmiş olursunuz.

ÖSYM Kılavuzda şöyle uyarıyor: Adayların tercih işlemini tamamlamadan önce, tercih etmek istediği tüm kadro ve pozisyonların koşullarını dikkatle incelemeleri, koşullarını taşımadıkları kadro ve pozisyonlardan tercih yapmamaları son derece önemlidir.

DİKKAT

Koşullarından herhangi birini karşılamadığınız bir kadro ya da pozisyona tercihleriniz arasında yer vermeniz ve yerleştirilmeniz halinde ilgili kurum tarafından atamanızın yapılmayacağını göz önünde bulundurunuz. Mağduriyete uğramamanız ve diğer adayları mağdur etmemeniz için tercihlerinizi internetle ÖSYM’ye göndermeden önce tüm tercihlerinizin durumunuza uygun olduğundan mutlaka emin olunuz.
 

YERLEŞTİRMENİN YAPILMASI

Ortaöğretim, ön lisans ve lisans düzeyindeki kadrolara yerleştirme yapılırken ÖSYM’ce sınava girilen öğrenim düzeyi, cinsiyet, mezun olunan program/alan ile kadro ve pozisyonlar için aranan nitelikler arasındaki tutarlılık kontrol edilecek bunlardan birinde bile bir tutarsızlık tespit edildiği takdirde söz konusu tercih iptal edilecektir. Yerleştirmede adayların ÖSYM kayıtlarındaki bilgileri esas alınacaktır. Bu bilgilerde gerçeğe uymayan hususlar tespit edildiği takdirde, yerleştirmesi yapılan adayların kamu kurum ve kuruluşlarınca atamaları yapılmayacak, adaylar bu durumdan dolayı bir hak iddia edemeyeceklerdir.

HAK İDDİA EDİLEMEYECEK DURUMLAR

KPSS’de yüksek puan almak, bu kılavuzda yer alan kadro ve pozisyonlara yerleştirmede tek başına bir hak teşkil etmeyecektir. Yanlış, yanıltıcı veya yalan beyanda bulunanlar ile bilgilerindeki tutarsızlıklar yüzünden yerleştirmesi yapılamayan veya daha alt tercihlerine yerleştirilen adaylar bu durumdan dolayı bir hak iddia edemeyecektir. Kamu kurum ve kuruluşlarının atama için öngördükleri niteliklere sahip olmayan adaylar, yerleştirmeden doğan tüm haklarını kaybedeceklerdir.

ÖZEL ŞARTLARA DİKKAT

2016-1 Kılavuzunda ARFF Memuru, Avukat, Çözümleyici, Denizcilik Sörvey Mühendisi, İcra Memuru, İtfaiye Eri, Kaloriferci, Koruma ve Güvenlik Görevlisi, Programcı, Şoför gibi kadrolarla ilgili açıklamalar mevcuttur. Adayların durumlarına uygun tercihler yapmalıdır. Adayların, diploma veya geçici mezuniyet belgeleri ile tercih edecekleri kadro ve pozisyonların karşısındaki başvuru şartları arasında yer alan; Özel Güvenlik Görevlisi Kimlik Kartı, sürücü belgesi, sertifika vb. diğer belgelere, yerleştirme işlemine son başvuru tarihi (1 Temmuz 2016) itibariyle sahip olmaları gerekmektedir.

 

 Özel Haber