Kpss

KPSS 2016/1 Tercihleri yapıldıktan sonra değiştirilebilir mi?

  KPSS 2016/1 yerleştirmeleri için 22 Haziran’da başlayan adaylardan tercih alma süreci 1 Temmuz 2016 tarihi gecesine kadar devam edecektir. Peki tercihlerini yapan aday bu tercihleri değiştirebilir mi?

ÖSYM bu konuda adaylara gayet esnek bir yapı sunarak tercihlerin son günü olan 1 Temmuz 2016 Cuma gecesi 23.59’a kadar değişiklik hakkı sunmuştur. Yani istediğiniz kadar değişiklik yapabilirsiniz. 

Bu konuda KPSS 2016/1 Tercih kılavuzunda aşağıdaki bilgiler yer almıştır:

“Tercihlerinizi internetle ÖSYM’ye göndermeden önce tüm tercihlerinizin durumunuza uygun olduğundan mutlaka emin olunuz. Tercih süresi bitene kadar, sisteme işlenen tercihlerde değişiklik yapılabilecektir. Tercihlerinde değişiklik yapmak isteyen adaylar bu işlemi http://ais.osym.gov.tr adresinden elektronik ortamda yapacaklardır. Tercihlerde değişiklik, tercihlerin kısmen ya da tamamen iptali veya mezuniyet tarihinde değişiklik taleplerini içeren dilekçeler Merkezimizde kesinlikle işleme alınmayacaktır. Tercih süresi tamamlandıktan sonra tercihlerde değişiklik yapılamayacaktır.”

Kısaca Tercih süresi tamamlandıktan sonra tercihlerde değişiklik yapılamayacaktır. Tercihler 01 Temmuz Cuma gecesi 23.59’da sona erecektir. Bu saate kadar defalarca ve istediğiniz şekilde tercihlerinizi değiştirebilirsiniz. Girdiğiniz tercihi iptal edip yenisini yazabilirsiniz. Tercihlerinizin sıralamasını değiştirebilirsiniz.


Tercih Değişikliği İçin ÖSYM dilekçe ile başvurulabilir mi?

Hayır. Değişikliklerin hepsi online olarak sistem üzerinden yapılacaktır. ÖSYM’ye gönderilen dilekçeler ya da şahsi başvurular ciddiye alınmayacaktır.

Kamupersoneli.net | Ankara