Kpss

KPSS 2016/2 İle Sağlık Bakanlığı Taşra Teşkilatı Kadrolarına Atananlardan İstenilen Belgeler

KPSS 2016/2 tercihleri Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından tercih kılavuzunun yayınlanmasının ardından 21 Aralık-30 Aralık 2016 tarihleri arasında yapıldı. Adaylar, tercih süreci içerisinde 2051 kadro için tercih işlemlerini yaptılar.

9 Ocak 2017’de tercih sonuçları açıklandı. Sonuçların açıklanmasıyla beraber kurumlar, atama işlemleri için adaylardan istenen belgeleri yayınlamaya başladı. Bu kurumlardan bir tanesi de Sağlık Bakanlığı. Sağlık Bakanlığı taşra teşkilatı kadrolarına atanan adaylardan istenen belgeler bir duyuru ile yayınlandı.

Sağlık Bakanlığı’nın duyurusu şöyle:

” ÖSYM Başkanlığı tarafından açıklanan KPSS-2016/2 yerleştirme sonuçlarına göre Sağlık Bakanlığı Merkez ve Taşra Teşkilatına yerleştirilmesi yapılanlardan, 03/04/2012 tarih ve 28253 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan Kamu Görevlerine İlk Defa Atanacaklar İçin Yapılacak Sınavlar Hakkında Genel Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelikteki “Kamu Kurum ve Kuruluşları tarafından kimlik, adli sicil, askerlik ve sağlıkdurumu hususlarında adaylardan yazılı beyanları dışında ayrıca bir belge talep edilmez.” hükmü gereğince, vukuatlı nüfus kayıt örneği, adli sicil, askerlik durum belgesi, sağlık durum
belgesi istenmeyecek olup bunun dışında; (Ancak bu belgeleri getirmeleri halinde kabul edilecektir.)

İSTENEN BELGELER:

1. İnternet adresimizde yayınlanan Sağlık Bakanlığı Açıktan Atama Başvuru Formu’nun bilgisayar ortamında doldurularak hazırlanan resimli, imzalı doldurulmuş aslı 1 (bir) adet. (Formdaki bilgilerin eksiksiz doldurulmuş olduğunun kontrol edilerek teslim edilmesi)

2. İnternet adresimizde yayınlanan Güvenlik Soruşturması ve Arşiv Araştırması Formu’nun 3 (üç) adet bilgisayar ortamında doldurularak hazırlanan resimli, imzalı doldurulmuş aslı, (formun eksiksiz doldurulmuş olduğunun kontrol edilerek teslim edilmesi)

3. KPSS 2016/2 Yerleştirme Sonuç Belgesinin internet çıktısı
4. Mezuniyet Belgesi;
-Yerleştiği unvan/branşın gerektirdiği öğrenim durumunu gösterir noter tasdikli diploma sureti ya da mezun olduğu okuldan onaylı (kurum kaşesi, mührü ile imzalayanın kaşesinin de bulunduğu) sureti
– Diplomalarının düzenlenmemiş olması halinde ilgili kurumlarca verilen ve daha sonra diploma veya örneğiyle değiştirilebilen geçici mezuniyet belgesinin aslı veya noter onaylı sureti veya mezun olduğu okuldan onaylı (kurum kaşesi ya da mührü ile imzalayanın kaşesinin de bulunduğu) sureti
– Ayrıca yerleşen tüm önlisans mezunlarının https://www.turkiye.gov.tr/ adresinden; “Yükseköğretim Mezun Belgesi Sorgulama” ekranından alınan “mezun bilgilerini”
gösterir belge.
2
–  Eğitimini yurt dışında tamamlayanlardan, diplomalarının denkliği Milli Eğitim
Bakanlığı veya Yükseköğretim Kurulu tarafından onaylananların, denklik
belgesinin aslı veya noter tasdikli sureti

5. 2 (iki) Adet Fotoğraf (4,5 x 6 cm ebadında, son 6 ay içerisinde çekilmiş olması),
6. Mal Bildirim Beyannamesi “internet sitemizde yayınlanmıştır.” (ilgili alanların eksiksiz doldurulmuş tarihli ve imzalanmış) aslı
7. 18 yaşını tamamlamamış adayların kaza-i rüşt kararı, (Bir meslek veya sanat okulunu bitirenler en az 15 yaşını doldurmuş olmak ve Türk Medeni Kanununun 12’nci maddesine göre kazai rüşt kararı almak şartıyla Devlet memurluklarına atanabilirler.)
8. Askerlikle ilgisi bulunmadığına veya askerlik çağına gelmediğine veya askerlik çağına gelmiş ise muvazzaf askerlik hizmetini yapmış yahut ertelenmiş veya yedek sınıfa geçirilmiş olduğuna dair https://www.turkiye.gov.tr/ adresinden alınan belge de verilebilir
9. Adli sicil arşiv kaydı olmadığına dair https://www.turkiye.gov.tr/ adresinden alınan belge de verilebilir
10. Görevini devamlı yapmasına engel olabilecek akıl hastalığının bulunmadığına dair rapor verenlerin belgeleri kabul edilecektir.
11. KPSS 2016/2 yerleştirilme sonuçlarına göre Bakanlığımız kadrolarına yerleşip halen Bakanlığımız Bağlı Kuruluşları ile başka bir kamu kurumunda 657 sayılı Kanunun 4/A maddesine tabi kadrolu memur statüsünde çalışanların kendi kurumlarından alacakları hizmet cetvelinin evrak tesliminde vermeleri gerekmektedir.”