Kpss

KPSS 2016/2 Tercihleri Ne Zaman Başlıyor, Kamuya Kaç Personel Alınacak?

 Ülkemizde yaşanan darbe girişimi ve bunun sonucunda FETÖ/PDY ile bağlantısı olduğu tespit edilen kamu çalışanlarının açığa alınması neticesinde kamuda yüksek sayıda atama bekleyen adaylar için yeni bir umut doğdu.

Yürütülen çalışmalar neticesinde 28 Temmuz 2016 tarihi itibariyle kamu kurumlarında açığa alınan personellerin sayısı 66 bini aştı.Sayının ilerleyen günlerde daha da artacağı ve kamu kurumlarında ciddi bir personel ihtiyacı oluşacağı ortadadır. Bu nedenle Kasım ayında yapılacak olan KPSS 2016/2 ataması sayı olarak  KPSS atama tarihinin en yüksek personel alımının olduğu bir tercih dönemi olacaktır.

KPSS 2016/2 Tercih Tarihleri 

Yılın son merkezi ataması için tercihler 14-23 Kasım tarihleri arasında alınacak. Kadroların açıklanacağı tarih muhtemelen tercihlerden en geç bir hafta öncesi olacaktır. Olağanüstü hal nedeniyle açıktan atama yetkisinin Bakanlar Kuruluna verilmesi nedeniyle personel alımlarında daha önce 2016 yılı bütçesinde açıklanan kadro sayılarından bağımsız hareket edilecektir. Bu durum memur olmak isteyenler için büyük bir fırsat anlamına gelmektedir.

Alımlar 2016 KPSS puanlarıyla yapılacak

2016 yılı KPSS sonuçları lisans mezunları için 14 Temmuz tarihinde açıklandığı için 2014 KPSS puanları geçerliliğini yitirmiştir. İki yıllık üniversite mezunu adaylar ile lise mezunları için 2016 KPSS, 22 ve 23 Ekim tarihlerinde yapılacak ve sınav sonuçları 10 Kasım’da açıklanacak. Sonuçların 4 gün sonrasında ise 2016/2 atama tercihleri başlayacak. Tercihlerde her öğrenim dalı için 2016 puanları dikkate alınacaktır.

Kadro Sayısı Ne Olacak?

Kadro sayısını tahmin edebilmek için öncelikle FETÖ/PDY soruşturması kapsamında kamuda görevine son verilen personel sayısını beklemek gerekecektir. İlk aşamada açığa alınan personeller soruşturmadan geçecek ve örgütle bağlantısı olan personeller bir daha geri dönememek üzere kamudan atılacaktır.

Özetle; Umutlarını KPSS’ye bağlayan ve gece gündüz çalışarak kadro açılmasını bekleyen adayların hak ettikleri kadro sayısını alması  herkesin ortak temennisidir.

Bir Yorum

  1. Ben sunu anlamadım 2016/2 tercihte neden 2014 degilde 2016 puanları dikkate alınacak

  2. Bıktık artık sınav sınav, yaw şu sınav bir kere yapılsın, puanı yeterli gelen girmesin düşük gelen isterse yükseltmek için tekrar girsin, adam 90 puan lalıp yerleşemeyince tekrar tekrar sınava giriyo, rant kapısına dönüşmüş resmen yazık günah sürekli para, masraf, zaman, sitres yazık şu milletin çektiği nedir Niye bu yetki sahiplerinin neden bukadar duyarsız,hiç insafları merhametleri yok

  3. klasik düzendir 206 dan beri bu sistem var! yeni sınav yapılmış yeni puanlar gelmiş haliyle 2 sene önceki sınav gecerliliğini yitirdi!! ama istiyosan senin öss puanınla atama yapsınlar!!!

  4. Neredeyse bir sene işsiz kalıp sınava çalıştım. Kasıma kadar işsiz bir dönem daha mı bekliyor olacak beni? 4001 ataması kasımda mı yani?

  5. ya bn birşey anlamadm.lisans mezunuyum.şimdi bn 22 mayısta kpss b ye girdim.sonuçlar 14 temmuzda açıklandı tercihlerin son günü 1 temmuz olarak geçiyor heryerde.yani sonuçlar açıklanmadan mı tercih yapmam gerekiyordu.bn yapmadım şimdi nolacak.14-23 kasımda mı tercih yapcm?lütfen bilgisi olan cevaplasın

  6. Bilerek mi yapıyorsunuz yoksa gerçekten bu kadar …. mısınız.? Sen bence bu beyinle hiç tercih yapma.

  7. hilal çıldırdın mı tabiki öyle değil kasımı bekleyeceğiz.O dediğin tercihi 2014 te girenler yaptılar.

  8. Zeynep hocam yalnız değilsin. 5 yıl geceli gündüzşı çalıştım, 8 ay da işsiz kaldım. Maddi imkanlarım iyi olsaydı daha da erken işi bırakırdım. KPSS öyle bir çile işte. Her 1000 kişide en iyi 7. ya da 8.ci olmayı gerektiriyor. 83 P3 aldım. Son olaylardan sonra belki atranırım; ama emin olamadığım için tekrar hazırlanmya başladım. Hedef ilk 7000'e girmek. Bu sınavda sıralamam 27 binlerde. 1 soruyu da doğru yapıp yanlış kodlamışım. 4001 kaçarsa ya ondan kaçacak ya da 4.atamada 4001'den 83 ile bu son olaylar sayesinde memur olmak kısmet olacak; ama 2 yıl daha özel de devam etmek zorundayım. 4.atamada atanacağımızın da garantisi yok. Bir de öğretmenlik şansım var. Onda da mülakat geldi. Büyük şansızlık. Umarım kadrolu atamalarda mülakat olmaz. Uzun lafın kısası memur ya da öğretmen olmak tıppı kazanmktan zor artık. Şans %4-5 ve her geçen gün bu şans azalıyor Bu son olaylar sayesinde atandık atandık atanamadık işimiz çok zor gerçekten.Not:Açığa alınanlar arasında suçsuzlar ayıklanır umarım.

  9. 2016/2 alımı 2014 puanı ile olmalı.. Önlisanstan 2014 yılında 80 küsür puan aldım ve atanamadım bizim hakkımız ne olacak ?

  10. Su 2014 puaniyla neden alinmiyor diyenleri anlamiyorum arkadas isterseniz her ay sizin icin tercih baslatalim 2016 da gireceklerin hakki ne olacak peki gece gunduz calisanlarin ha cok istiyorsan otur calis ekime kadar 2014 deki puanini yine alirsin bu kadar da egoist olmayin

  11. Arkadaşlar bu gerçekten haksızlık neden 2014 sınavına giren kişiler atama için başvur alıyor. O zaman fazla kişi alınmıyordu. Şu an elimizdeki fırsatı alıyorlar çok büyük bir haksızlık bu…

  12. ayşe hanım kpss/2 için 2014 yılı puanlarının 2 yıllık süresi dolmuş olduğundan diye anladım ben.

  13. Burasi türkiye nezaman neolacağini artik kimse kestiremiyor herkeshağlinden ve yapilacaklardan şüpheli darbe olayi bicok insanin hayatini karartirken bicok insanada is olanagi sunulmasi icin kurumlar acik kaldi bu durum hepimiz icin büyük bişans belkide benden daha cok varmi acaba memurluğu isteyen hepimizin yolu acik şansimiz bol olsun kasımda insAllah..

  14. Allah hakkimizda hayırlı olan neyse onu versin arkadaşlar

  15. atama yapmayan devlet çımış birde atamalrda daha cimri olacaz diyor gerçekten çok komik bir durum ülkenin hali içler acısı böyle bir ülkede yaşıyoruz

  16. Lutfen yardimci olurmusunuz lisans mezunu ebe yim ve internette tercihler 14-23 kasim arasinda yapilacak yaziliyordu ve bende bu tarihi bekliyordum ama simdi 13-19 eylul diyor simdi tercih zamanini kacirmis mi oluyorum lutfen yardimci olun

  17. İnşAllah bu sene atanacağız hakkıyla memur olmayan bir bir çıkarılıyor Recep Tayip erdoğan sen çok yaşa adaletin adamı

  18. hangi yılın puanı yuksekse o puanla basvurun gercekleşir

  19. InşAllah saçma sapan nedenlerle bu hakkımızı da kaybetmeyin. .yaş sınırı gibi ..o zaman yaş sınırı koysaydınız

  20. 2016 lisans sınavına girdim. Tercihler 14-23kasım arası yazıyordu ama ösym ye giriyorum tercih başvurusu gözükmüyor. Tarihler değişti mı acaba

  21. Kpss 2016/2 lisans olarak girdim tercihler 14 -23 Kasım yazıyor ama ösymde tercihler gösterilmiyor ? Tarihler ileriyemi alındı ? Bilgisi olan varmı?

  22. lisans tercihleri 14 -23 kasımda diye biliyodum ama ösym nın sıtesınde tercıhler yapılmıyo tarıhlermı degıstı acaba bilgisi olan varmı ?

  23. KPSS lisans sınavına girdim tercih sayfası açılmıyor lütfen bilen varsa yardımcı olabilir mi

  24. 14-23 kasımda tercihler yapılmadı. 21-30 aralıkta tercihler olacak. Ancak bu tercihlerde lisans olacak mı emin değilim. Çok fazla paylaşım var hepsi de birbirinden farklı. 21 aralığı bekliyorum. 14-23 kasımda ösymnin hergün sayfasına girdim tercih yapılamıyordu. Allah hepimizin yolunu açık etsin.