Kpss

KPSS 2016/7 4984 Personel Alımı İçin Tercihler Devam Ediyor

Sağlık Bakanlığı, Devlet Personel Başkanlığı üzerinden bir ilan vererek 4984 sözleşmeli personel alımı yapacağını duyurmuştu. İlanın yayınlanmasının ardından ÖSYM tercih kılavuzunu yayınlayarak başvuruların başladığını duyurdu.

Sağlık Bakanlığı bünyesinde alınacak 4984 sözleşmeli personeller için KPSS 2016/7 tercih işlemleri ÖSYM’nin tercih kılavuzunu yayınlamasıyla beraber 28 Ekim 2016’da başlamıştı. 28 Ekim’de başlayan tercih işlemleri 3 Kasım 23.59’da sona erecek !

ÖSYM yayınladığı tercih kılavuzunda ortaöğretim, önlisans ve lisans mezunları için ayrı ayrı tablolar verdi. Adaylar eğitim durumlarına göre ilgili tabloları inceleyecek ve tercih işlemlerini ona göre yapacaklar. Tercih yapacak adaylar, istedikleri kadroları en çok istediklerinden başlamak üzere, 30’u geçmeyecek şekilde tercih edebilecekler. Adaylar tercihler için 15 TL tercih ücretini ilgili bankalara (TIKLAYIN) yapacaklar.

Tercihler Nasıl Yapılacak?
KPSS 2016/7 tercihi yapacak adaylar, ÖSYM’nin yayınlamış olduğu tercih kılavuzunu dikkatlice inceledikten sonra tercihlerini ÖSYM Aday İşlemleri sistemine T.C kimlik numaraları ve şifreleriyle giriş yaparak gerçekleştirebilecekler.

Adayların tercih yaparken sözleşmeli pozisyonlar için “Aranan Nitelikleri” gösteren sütunlardaki koşulları dikkatle incelemeleri ve kendilerine uyup uymadığını belirlemeleri gerekmektedir.

Tercihler belirlenmeden önce sistemde kayıtlı mezun olunan alan/program bilgisi mezun olunan alan/program tablolarından kontrol edilmelidir. Bir sözleşmeli pozisyon için mezun olunan program/alan koşulu birden fazla ise bunlardan birinin karşılanması yeterlidir.
 

Bir Yorum

  1. Merhaba, ben üniversite birinci sınıf öğrencisiyim. Bilgisayar öretmenliğini okuyorum. 2016 ortaöğretim kpss ye girdim. 76 puan aldım acaba tercihlerimi nasıl yapmalıyım. Yardımcı olabilir misiniz?