Kpss

KPSS-A Grubu Atamalarında Yaş Sınırı Kaldırılmalıdır

KPSS A grubu sınavına giren adaylar personel alımlarında yaş şartının kaldırılmasını istiyor. B grubu olarak adlandırdığımız alımlarda yaş şartı yoktur. Öğretmen alımlarında da yaş şartı kaldırılmıştı. Adaylar artık A grubu atamalarında da yaş şartının kaldırılması gerektiğini düşünüyorlar.

A Grubu Kadro Nedir?

Başbakanlık, Bakanlıklar, bunların müsteşarlık, başkanlık ve bağımsız genel müdürlük düzeyindeki bağlı ve ilgili kuruluşları ile bağlı ortaklıklarındaki, özel yarışma sınavına tabi tutulmak suretiyle girilen ve belirli bir yetişme programı sonrası yeterlik sınavına tabi tutulan mesleklere ilişkin kadro ve görevler ile il özel idareleri ve belediyelerin teftiş kurullarına atama yapılacak kadro ve görevlere atanacaklar içindir.

A Grubu Kadrolar Nelerdir? Bu Kadrolara Nasıl Atama Yapılır?

Kamu kurum ve kuruluşlarına ait Müfettiş Yardımcılığı, Uzman Yardımcılığı, Denetmen Yardımcılığı gibi kadrolardır. KPSS, doğrudan atama yapacak kamu kurum ve kuruluşları için bir seçme sınavı, giriş sınavı yapacak kamu kurum ve kuruluşları için ise bir eleme sınavıdır.

Yönetmelik kapsamına giren kamu kurum ve kuruluşları, A Grubu Kadrolar için, yönetmeliklerine göre ya sadece KPSS sonuçlarını göz önünde tutarak doğrudan atama yapacaklar ya da KPSS sonuçlarına göre belirleyecekleri belli bir puan üzerinde puan almış adayları çağırarak giriş sınavlarını kendileri yapacaklar ve bu giriş sınavının sonuçlarına göre personel alacaklardır. Adaylar, sınavdan sonra A Grubu Kadrolar için ilan veren kamu kurum ve kuruluşlarına doğrudan başvuracaklardır.

A Grubu Kadrolar için KPSS sonucu ile kamu kurum ve kuruluşlarına başvuracak adayların, bu kurum ve kuruluşların ilanlarında belirtmiş oldukları koşulları taşımaları gerekir. Kamu kurum ve kuruluşları, A Grubu Kadrolar için, 2017-KPSS’den sonra ayrı bir giriş sınavı yapmayacaklarsa adayların atanma için nasıl başvuracaklarını, giriş sınavı yapacaklarsa başvuruları nasıl alacaklarını, 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun 48. maddesinde belirtilen şartlar ile kendi özel mevzuatı gereğince arayacakları genel ve özel şartları ve KPSS puan türünü verecekleri ilanlarla duyuracaklardır. Adaylar, kamu kurum ve kuruluşlarının eleman alımı öncesinde Yönetmelik hükümlerine göre verecekleri ilanlarda geçerli koşulların duyurulacağını göz önünde tutmalıdır.

KAMUPERSONELİ.NET DEĞERLENDİRMESİ: 16 Nisan’daki referandumda milletvekili seçilme yaşını 18’e düşüren madde de yer almaktadır. Çağın gereklerine göre yapılan değişiklik olumludur ancak A grubu kadrolara yapılan atamalarda 35 yaş sınırının kaldırılması da önemli bir değişiklik olacaktır.

KPSS’ye giren adayların sayıca fazla olduğunu, açılan kadroların sınırlı olduğunu düşündüğümüzde zaten bir kadro için KPSS, sözlü sınav ve bazı özel şartlar yer almaktadır. Yaş sınırının artık bir anlamının olmadığını söyleyebiliriz.

KAMUPERSONELİ.NET – ÖZEL HABER

Bir Yorum

  1. Kpss a grubu alim l arinda yaş şartinin kaldirilmasini destekliyorum.18 yasinda vekil olunuyorsa 70 yasinda vekil varsa yas sınırı kalksin Artık

  2. Bakın yaş sınırı polis asker kadrolarında düzeltmeler yapilmali diğer kadrolarda kaldırılmalı. Eğer yaş sınırı konulacaksa o zaman EYT de yaş sınırı olmamali. Sosyal devlet kurumsal devlet anlayışında böyle bir şey olamaz. Çünkü devlet Taşerona kadro verince yaş sınırı uygulaması yapılmıyor. Hakkaten bu halka yazık. Devlet açısından çifte standart.

  3. Aynen katılıyorum bizlerden sınav yaparken hiç para sormuyorlar kazanınca elli dereden su getiriyorlar

  4. evet kaldırılmalıdır yada eğtime yaş şartı konsun kökten sorun kalkar

  5. A ya da B farketmez iyi bir puan almış olmama rağmen 35 yas yüzünden hicbiryere giremiyorum.bosuna mi girdik biz şimdi sınava.?

  6. Arkadaşlar siyaset olduğu sürece bu işler böyle yurur. Bilge adama sormuşlar tahtı mi istersin bahtmi diye bahtı isterim demiş. Bahtim olursa taht beni bulur. Felek yüzümüzü guldurseydi bu günlere kalmazdık. Ben karamsarim açıkçası. Bu saatten sonra bizden ne köy olur ne kasaba. Memurluk yaşı 35 emeklilik yaşı 65. Gülermisin ağlarmisin. İşin en acı tarafı ne biliyormusunuz.Bizimki sessiz bir çığlık sesimizi hiç kimse duymayacak. Kendi sessizliğimizde bogulacagiz.

  7. kesinlikle yaş sınırı kalkmamalı, 45 yaşında giren insan ne zmn emekli olacak… devlete yük biner .. mantıksız!!! genç nüfusun istihdamını engellemeyin lütfen!!!

  8. Devlet istihdamı sağlamış olsaydı bu kadar üniversite mezunu işsiz kalmazdı , yıllardır uğraşıyoruz mülakatta adam kayırmalar yüzünden eleniyoruz KPSS den ne kadR yüksek puan alırsan al. Hak hukuk deyip Allah değip milletin hakkını yiyorlar

  9. bi̇rçok i̇nsanin magdur olduğu önemli̇ bi̇r nokta kaldirilmalidir. en azindan 40 olsun

  10. arkadaslar imkani olan herkes Anayasa mahkemesine başvursun bireysel olarak, bu 35 yaş siniri anayasaya aykiridir.

  11. Yıllardır çabaladık durduk. Emeklerimiz heba oldu. Şimdide yaş sınırı.. Güzel ülkemde bu yasaklar olmamalı. Okumanın yükselmenin yaşımı olur..

  12. yaş sınırı falan yok torpille insanlar her yaşta girebiliyor her yere halen torpil var

  13. 35 yaş şartı mantıksız sanırım üzerinde durulursa ve güçlü bir tepki verilirse kaldırılır

  14. Yaş sınırının kaldırılmasını istiyoruz beklentimize karşılık istiyoruz