Kpss

KPSS Atama ve Kontenjanları ( Eski Yıllara Nazaran Bu Yıl Atama Kontenjanları Nasıl Olacak ? )

Bilindiği gibi geçtiğimiz yıllarda merkezi atamalarda bazı yanlışlar yapılmıştı. Yapılan yanlışların 2016 KPSS ‘de yapılmaması adına KPSS 2016/1 atama kontenjanlarının artık atama bekleyen milyonlarca adaya umut olmasını kamupersoneli.net olarak umut ediyoruz. 

Merkezi atamalarda 80 puan veya 90 puan alan adayların bile atanma konusunda umutları bulunmuyor. Merkezi atamalarda 80 – 90 puan almış olan aday dahi atanmakta ciddi zorluklar çekiyor. Hal bu iken bazı bölümler dışında ön lisans veya liseler atanma şansını yıllardır bulamıyorlar. 

Bilindiği gibi Kamu Personeli Seçme Sınavı B grubu 22 Mayıs 2016 tarihinde iki oturum şeklinde uygulandı. Yarın ise 29 Mayıs 2016 tarihinde Kamu Personeli Seçme Sınavı A grubu uygulanacak. Bu sınavda öğleden önce ve öğleden sonra olmak üzere iki oturum şeklinde gerçekleştirilecektir.

KPSS 2016/1 atama başvuruları 22 Haziran 2016 tarihinde alınacak. Konu ile alakalı olarak KPSS A grubu sınavından sonra gözler Devlet Personel Başkanlığına ( DPB ) çevrilecek. Şuan için sınava giren ve sınava girecek olan adayların tümü kendi branşlarıyla ilgilenmekte. Kamupersoneli.net olarak bunun sebebini atama sayılarının düşüklüğü ve bir çok branşın açıkta kaldığı diyebiliriz. 

Adaylar KPSS 2016/1 atamalarında geçtiğimiz yıllara nazaran daha çok atama ve kontenjan bekliyorlar. 

Kamupersoneli.net / ANKARA