Kpss

KPSS Mağduru Mühendis: "Benim Yerleşmem Gereken Kadroya Başkaları Yerleşti"

Ben ODTÜ 2007 mezunu Metalurji ve Malzeme Mühendisiyim , yaşım 36 ve bir Kpss mağduruyum. Fazla uzatmadan kendi özelimde, bütün mühendis arkadaşların yaşadığı mağduriyeti anlatmak istiyorum. 2010’da ve 2012’de Kpssdeki soruların çalınması sebebiyle benim yerleşmem gereken kadroya başkaları yerleşti.

Kopya Olmasa Belki O Kadroya Atanacaktım

Özellikle 2010 senesinde çok mağdur oldum. 2010 Kpss P3 puanım 84’idi ve son alımlarda MKE Çankırı’ya 84.015 puanlı başka birisi atandı. Kopya olmasa belki o kadroya ben atanacaktım çünkü kopya olmasa soruların standart sapması değişecek ve binde 15 puanla kaçan kadroya ben yerleşecektim. Ayrıca şöyle bir şey daha var 2010 senesinde Ösym tercihleri alıp yerleştirme sonuçlarını açıklaması arasında 1 veya 1.5 ay geçiyordu ki bu süre en fazla 1 veya hadi bilemedin 2 gün olması lazım. Kanımca bu süre zarfında Ösym’ye yerleşmiş fetöcü çete örgütü kendi adamlarını yerleştirmek için tercihlerin sıralamalarında ayarlama yapıp bizim açıkta kalmamızı ve kendi adamlarının devlet kadrolarına yerleşmelerini sağlıyorlardı. Onun için bu kadar zaman alıyordu yerleştirme işlemi.

Yetkililer Yerleştirme İşlemlerini Mercek Altına Almalılar

Örneğin ben 2012/1 tercihlerinde 4001 kadrolarından Ankara Türk Dil ve Tarih kurumundan 2 farklı kodlu kadroyu yazmıştım ki bu kurum o zaman 3 farklı kodlu kadro açılmıştı. Benim yazdığım 1. ve 3. kodlu kadrolar 84 puanın üstünde kapattı ve yazmadığım 2. kadro 84 puanın altında yerleştirme yaptı ve ben açıkta kaldım yerleşemedim. Sizce de hem sürenin 1-1.5 ay olması hem de bu durum kuşku uyandırıcı değil mi? Şuan 2010 Kpss sınavı ile ilgili kopya davasının açılmış olduğunu biliyorum ve yetkililerden bu 1-1.5 aylık süren yerleştirme işleminin de mercek altına alınması talep ediyorum. 

YDS’nin Bir Anlamı Kalmıyor

Ayrıca benim İngilizce YDS sınavından 80 puanım var. Ama merkezi atamalarda Metalurji ve Malzeme Mühendisi kadroları için sadece MKE YDS şartı istiyor diğer kurumlar bu şartı istemiyor ve bu şekilde ben ve benim gibi elinde YDS belgesi olan insanların ellerindeki belgenin bir anlamı kalmıyor. En azından bütün kurumlar olmasa bile diğer kurumların bazıları da bu şartı isteyebilir diye düşünüyorum. 

Evet Bu Kot Pantolonla Gelen Kişi Atandı

Ben Bilim,Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Savunma Sanayi Müsteşarlığı ve Kara Kuvvetleri Komutanlığının mülakatlarına katıldım ama hiçbirinden sonuç alamadım. Hatta size başımdan geçen ilginç bir olayı anlatayım Kpss 2010 puanıyla girmeye hak kazandığım Bilim,Sanayi ve Teknoloji Bakanlığının mülakatı o zaman Sanayi Bakanlığı diye geçiyordu. Biz mülakata giren 4 Metalurji ve Malzeme Mühendisiydik, sanırım 1 kişi alınacaktı, Üçümüz takım elbise jilet gibi giyinip gelmişiz, bir kişi kot pantolon ve svetşört ile gelmiş. Hatta bize yol gösteren bayan görevli asansör ile çıkarken o kişiye keşke siz de takım elbise giyseydiniz dedi ve bilin bakalım kim atandı o kadroya. Evet bu kot pantolonla ile gelen kişi atandı.

Artık Referansı Neredense…

Artık referansı neredense müsteşarın ve müdürlerin önüne kot ve svetşört ile çıkıp o kadroya atanacak kadar güçlü bir referans. Bizim bu durumda ne şansımız kalıyor. Liyakat değil sadakat, cemaat ve referans geçerli oluyorsa, bizler güçlü bir referansı olmayanlar nasıl var olacağız. Ayrıca şunu belirtmek isterim diğer katılmaya hak kazandığım mülakatlarda da bazı şeyler yaşadım ama fazla uzatmamak için şimdi onlara değinmiyorum.

Bugün geldiğimiz noktada bakanlıkların durumu ortada ve diğer kurumlarda nasıl bir yapılanma olduğunu hepimiz görüyoruz. Bunun için bütün kurumlarda, mülakat kaldırılıp KPSS ve YDS puanının geçerli olduğu merkezi atamaya geçilmeli. Yoksa bugün fetö olur yarın bir başka cemaat, tarikat devleti ele geçirir ve olan bu ülkeyi, vatanını ve bayrağını seven vatan evlatlarına olur.

Mühendisler 80-90 Puanla Açıkta Kalıyoruz

Ayrıca şunu da belirtmek isterim ki bir Metalurji ve Malzeme Mühendisi olarak 2016/1 yerleştirmelerinde bize 4 kadro açıldı. Keza diğer mühendislik branşlarında da benzer durumlar var. Biz mühendisler 80-90 puanlar ile açıkta kalıyoruz yerleşemiyoruz. Devlet mühendislik fakültelerinin sayısını artırdı ama iş imkanları aynı şekilde artmıyor ne yazık ki. Özel sektör daha iş başvurusu sırasında fazla mesai ve esnek çalışma saatleri önkoşul olarak önümüze koyuyor. Hatta benim son çalıştığım firma beyaz yakalılara akşam 9-10’a kadar çalışmamıza, cumartesi bazen pazar da gitmemize rağmen fazla mesai vermiyordu ve aldığımız maaş da devletin verdiği maaşın yanına bile yaklaşmayan bir maaştı.Biz bu şartlarda mühendislik yapmaya çalışıyoruz. Biz emek verdik, ailemiz bizi finansal ve moral olarak destekledi, devletimiz bize yatırım yaptı ve mühendis olduk. Bizim değerlendirilmemiz lazım. En az imamlar ve öğretmenler kadar bize de önem verilmesi ve sesimizi yetkililerin duyması lazım. Biz mühendislere devlette yeterli sayıda kadro açılması lazım. Bu sayı 10 bin veya 15 bin olabilir ama inanın bu sayı bile yeterli olmayacaktır.

Bu vesileyle bizlerin sorunlarını dile getiren ve sayfasında gündeme taşıyankamupersoneli.net e tüm mühendis arkadaşlar adına teşekkürlerimi sunar ve desteğinizin devamını dilerim.

Kamuperesoneli.net | Anklara

Bir Yorum

  1. Arkadaş ne de güzel anlatmış. Bir de Üniversite ve belediyelerde memur gibi çalışan taşeron firma elemanları var, böyle eleman çalıştırması yüzünden İİBF mezunları da atanamıyor. Bu da haber yapılası bir konu.

  2. Magdur mühendis arkadaşımız ne güzel yazmış ama buna yönelik ne yapılabilir üzerinden 6 yıl geçmiş benim esim de de 2010 ve 2012 kpss mağduru simdi özel sektörde devlet büyüklerimiz umarım bu konuya el atarlar ve mağduriyetiniz giderilir

  3. Nasıl bir çözüm bulunacak çok merak ediyorum :( Ben 2007 gıda mühendisliği mezunuyum, şu an ev hanımıyım, özel sektör beni bitirmeden ben özel sektör hayatımı bitirdim, şu an "Okuyanları da görüyoruz" diye yakın çevrem tarafından gösteriliyorum ne yazıkki,kpssye 3 kere girdim, en fazla 85 aldım, nerdeee atanma, 90 üstü almam gerekiyordu, o da doğuya, neyse zor çok zor, yazık ailemin emeğine, benim emeklerime, kahrolsun hakkımızı yiyen bu insanlar :(

  4. Kesinlikle katılıyorum biz mühendisler olarak cok çektik arkadaşın yaşadıklarını ben de yaşadım noktası virgulune.Atanmış olmama rağmen gösterdiğim olağanüstü çabaya,yaptığım fedakarlıklara ve giden zamanıma çok üzülüyorum. Şimdi hala istediğim konumda değilim bizim kuruma da baksınlar TSE fethullahcılarla dolu hem hak eden arkadaşlarımız girsin hangi görüşten olursa olsun.