Kpss

KPSS Önlisans Heyecanı Sona Erdi ! Peki KPSS Ortaöğretim ( Lise ) Ne Zaman Yapılacak?

Bilindiği gibi KPSS Önlisans sona erdi. Adaylar sınav sorularının bazılarının zor bazılarının kolay olduğunu belirtirken bazı adaylardan aldığımız geri bildirim ise bu kadar zor KPSS yapılacağına kaldırılması yönünde. Öte yandan KPSS Ortaöğretim adayları Önlisans sınavının bitmesi ile kendi sınavlarına yoğunlaştılar.  

Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından KPSS Lise düzeyi hakkında bir duyuru yapılarak sınav tarihi değiştirildi. Yapılan duyuruda KPSS Lise düzeyi sınavının tarihinin ileri bir tarihe alındığı belirtildi. 

KPSS Lise Düzeyi Ne Zaman Yapılacak ? 

ÖSYM tarafından tarihler değişmeden önce KPSS Lise düzeyi sınavı 23 Ekim 2016 tarihinde uygulanacaktı. Ancak Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından alınan bir karar ile sınav 20 Kasım 2016 tarihine alındı. 

Ayrıca olarak Kamu Personeli Seçme Sınavı DHBT sınavına katılmak isteyen adaylar KPSS Genel Kültür ve Genel Yetenek sınavlarına zorunlu olarak katılacaklardır. 

DHBT’ye katılmak isteyen adaylar sınav başvurularında 110 Türk Lirası başvuru ücreti ödediler. Ayrıca KPSS DHBT ( Din Hizmetleri Alan Bilgisi Testi ) 4 Aralık 2016 tarihinde uygulanacaktır. 

Sınav Detayları

KPSS Lise düzeyi sınavına katılacak olan adaylar ise ÖSYM tarafından belirtilen bankalara 55 Türk Lirası ödeme yaptılar. Lise düzeyi KPSS 20 Kasım 2016 tarihinde saat 9.30’da başlayacak. Adaylara Genel Kültür ve Genel Yetenek olarak 120 soru sorulacak ve 120 dakika süre tanınacaktır. Sınavın ilk ve son 15 dakikası hiçbir aday sınav salonunu terk edemeyeceklerdir. 

Kamupersoneli.net / ANKARA