Kpss

KPSS Önlisans Sonuçlarında Karmaşa Sürüyor! Tarihler Neden Farklı?

Önlisans KPSS sonuçları 16 Ekim 2016 tarihinde gerçekleştirildi. Uygulanış tarihi değiştirilen Önlisans KPSS, 16 Ekim 2016 tarihine çekilmişti. Erken uygulanan bu sınav sonrasında, adaylar merakla sınav sonuçlarının açıklanmasını beklediler. Milyonlarca kişinin katılım gösterdiği Önlisans KPSS, 08 Kasım 2016 tarihi itibariyle açıklandı, kamuoyuna duyuruldu.

Ancak yayımlanan sonuçlarda, çoğu kişinin dikkatini çekmeyen kamupersoneli.net olarak bizim dile getirmek istediğimiz bir durum bulunuyor. Sınav katılımcısı adayların bazılarının, sınav sonuç ekranında farklı tarihler bulunuyor. Sınav tarihi bazı adaylarda 16 Ekim, bazı adaylarda da 22 Ekim olarak yer alıyor.

Öyle ki bu durum, oldukça fazla soru işaretini barındıran bir noktaya daha geçiş yaptı. ÖSYM’ nin sınav sonuç ekranına sabah saatleri itibariyle erişim sağlansa dahi, ulaşılamıyor. Sınav sonuçlarını sorgulama ekranı, anlamsız bir hatayla, farklı bir sayfaya yönleniyor. 

İşte o tarih karmaşasına ait bazı fotoğraflar:

Elbette bu durumun yaşanmadığı bazı adaylarda var. Bu adaylarda tarih kısmı doğru. Ancak diğer sınav sonuçlarında tarih bölümünün hatalı olması, kafalardaki soru işaretlerini artırıyor. Konuyla alakalı henüz resmi bir açıklama yok ancak, bizler konuyu takip ediyor, problem düzeldiğinde sizlere aktarıyor olacağız.

Kamupersoneli.net | ANKARA

Bir Yorum

  1. Dikkat etmemiştim ben hiç şimdi baktım benim sonucumda da 22 ekim yazıyor bu nasıl iş yaa

  2. Benimkide oyleydi. Fakat simdi degistirmisler. Bunun alimla sınavla bi ilgisi yok. Bilgi giren memurun muhtemelen akli karisti. :))

  3. boş işler boş haber bende bizim için yararlı bişey çıkacak sanmıştım.

  4. Ne alakasi var sanki gezegen kesfetmis gibi haber yapiyorsunuz.basit bi memur hatasi.