Kpss

KPSS Operasyonu Son Hız Devam Ediyor

 Ankara merkezli 35 ilde sürdürülen KPSS Operasyonu son hız devam ediyor. Geçtiğimiz gün yakalanıp göz altına alınan 88 şüpheli nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği’ne gönderilmişti. 88 süphelinin 82’si tutuklu olarak yargılanacak. 6 kişi ise adli kontrol kararı ile serbest bırakıldı.  


Emniyet amirliğinde işlemleri tamamlanan şüpheliler, sabah sularında Ankara Adliyesine gönderildi. 

Soruşturmayı üstlenen Anayasal Düzene Karşı İşlenen Suçları Soruşturma Bürosu Savcısı Yücel Erkman, yaptığı değerlendirme akabinde şüphelilere “kamu kurum ve kuruluşlarının zararına dolandırıcılık”, “örgütlü sahtecilik” ve “terör örgütü üyesi olma” suçlarından tutuklanmaları istemiyle talebiyle nöbetçi Sulh Ceza Hakimliğine sevk etti. 

Ankara 5. Sulh Ceza Hakimi Yunus Süer, şüphelilerden 82’sinin tutuklanmasına, 6’sının ise adli kontrol kararıyla serbest bırakılmasına karar verdi.

Kararın açıklanması sonrası birkaç şüphelinin avukatı Hakim Yunus Süer’e tepki gösterdi.

Şüphelilerin hakimlik sorgusu hemen hemen 18 saat sürdü. Geçen saatler içerisinde bazı şüphelilerin adliye koridorlarındaki banklarda uyuduğu gözlerden kaçmadı.

Sorgu devam ederken, paralel yapıya yakınlığı düşünülen bir firma yemek servisi yaptı.

Zanlıların, 2010 KPSS sorularını önceden ele geçirdiklerine dair deliller bulunduğu ve Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) ile bağlantılı oldukları öne sürülmüştü.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, KPSS sorularının sızdırılmasına ilişkin 230 kişi hakkında “FETÖ kurucusu, yöneticisi olmak, resmi belgede sahtecilik ve kamu zararına dolandırıcılık” suçlarından dava açmıştı.

Kamu haberleri, teknolojik, bilimsel ve daha birçok konudaki olaylardan haberdar olmak için her zaman ki gibi kamupersoneli.net sitesini takip edebilirsiniz. Dünya’yı avuçlara taşıyan telefonlarınıza, android uygulamamızı yüklemeniz takip etmekte fayda sağlayacaktır.

AA / Kamupersoneli.net