Kpss

KPSS Ortaöğretim Sınav Sonuçları ÖSYM Tarafından Açıklandı

20 Kasım 2016 tarihinde , 3,5 Milyon adayın katılımı ile bugüne kadar yapılan KPSS sınavları içinde en yüksek katılımlı sınav olarak tarihe geçen KPSS Ortaöğretim Lise sınav sonuçları ÖSYM tarafından , sınavdan yaklaşık 17 gün sonra açıklandı. 

Sonuçlarını öğrenmek isteyen adaylar,  aşağıdaki link aracılığı ile T.C. Kimlik Numaraları ve şifreleri ile öğrenebileceklerdir. Sınav Sonuç Belgesi basılmayacak ve adayların adreslerine gönderilmeyecektir. Sınav sonuçllarına göre ilk alımlar, 21-30 Aralık 2016 tarihleri arasında ÖSYM tarafından gerçekleştirelecek merkezi yerleştirme ile alınacaktır.

KPSS SONUÇLARI İÇİN TIKLAYINIZ

SONUÇLARA İTİRAZ EDİLEBİLİRSİNİZ

KPSS Sınav sonucunun incelenmesini isteyen adaylar, sonuçların ÖSYM tarafından elektronik ortamda açıklandıktan sonra 10 gün içinde (sonuçların açıklandığı tarihten bir gün sonra başlamak üzere) Genel Amaçlı Dilekçe örneğini kullanarak ÖSYM’ye başvurmalıdır. Sınav sorularına ilişkin itirazlar ise sınav tarihinden itibaren 3 iş günü içerisinde (sınav tarihinden bir gün sonra başlamak üzere) aynı şekilde yapılmalıdır. Yapılacak her türlü itiraz, adayın dava açabilme hakkı için geçerli 10 günlük zaman aşımı süresini durdurmaz.

Adayların inceleme masrafları karşılığı, ÖSYM’nin T.C. Ziraat Bankası Ankara Kamu Girişimci Şubesi gerekli ücreti yatırdıklarını gösteren dekontunu dilekçelerine eklemeleri gerekmektedir. Dilekçe ÖSYM Sınav Hizmetleri Daire Başkanlığı 06800 Bilkent/Ankara adresine ulaştırmalıdır. Süre hesabında ÖSYM Genel Evrak kaydına giriş tarihi esas alınacaktır. Süresi geçtikten sonra yapılan itirazlar ile üzerinde adayın T.C. Kimlik Numarası, adresi, evrak referans numarası vb. bilgiler yazılı olmayan, imzalanmamış ve ekinde banka dekontu bulunmayan dilekçeler kesinlikle işleme alınmayacak ve cevaplanmayacaktır.

Kamupersoneli.net | Ankara