Kpss

KPSS Soruları TAB Tarafından Mı Sızdırıldı?

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme (ÖSYM) 2010-KPSS ‘de eğitim bilimleri testinde kopya çekildiği iddiaları sonucu söz konusu testi iptal etmiş, Genel yetenek testlerinde herhangi bir iptal söz konusu olmamıştı. Fakat rapor, Genel Kültür ve Genel Yetenek testlerinde de kopya çekildiği olasılığını güçlendirdi. Söz konusu raporda , bazı sorular içerisinde matbaada değişiklik yapıldığı belirtilmesi, 2010-KPSS sorularının matbaaya basıma gönderilmeden önce hazırlandığı ve Test Araştırma Birimi’nden sızdırıldığı olasılığı kuvvetlenmiş oldu.

Prof. Dr. Ünal Yarımağan “Soruların Sızdırılmasından TAB Sorumlu
2010-KPSS sorularının sızdırılması davasındaki şüpheliler arasında bulunan Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) Başkanı Profesör Doktor Ünal Yarımaağan sınav sorularının sızdırılmasından TAB (Test Araştırma ve Geliştirme Birimi) ‘ın sorumlu olduğunu şu sözlerle dile getirmişti “Birinci ihtimalin sorulara en son hali verilirken bir odada görevli tarafından bir kişiye sesli okunduğunu ve bu sırada dışarıdan elektronik sistemle ses dinlemesi yapılmış olabileceğini, ikinci ihtimalin ise soruların ham halininin muhafaza edildiği Test Araştırma ve Geliştirme Birimi’nde (TAB) bilgisayardan alınmış olabileceğini, soruların hazırlanmaya başlamasından matbaaya teslim edilmesi aşamasına kadarki işlemlerden TAB biriminin sorumlu”.

2010-KPSS sorularının sızdırılması kapsamındaki davanın yankıları devam ediyor. Şüphelilerin ifadeleri yavaş yavaş medyaya yansımaya başladı. Bir kaç gün önce davanın sanıklarından sınava giren bir kaç kişinin sınav hakkındaki ifadelerini sizlerle paylaşmıştık. 2010-KPSS’ında yüksek puan alan tekrar edilen sınavlarda aynı başarıyı sağlayamayan adaylar bunun sebebi sorulduğunda benzer ifadeler vermişti “moralim bozuktu, motivasyonum düşüktü, sınavın tekrar edilmesi canımı sıktı, yorgundum” gibi ifadeler veren sanıkların ifadeleri için site içerisinde arama yapabilirsiniz.