Kpss

KPSS Sorularında Mantık Hatası Var Mıydı ? ( Sorular Hakkında Ki Görüşleriniz Neler ? )

Bilindiği gibi 22 Mayıs 2016 tarihinde saat 9.30’da Kamu Personeli Seçme Sınavı Genel Kültür ve Genel Yetenek testleri uygulandı.  
 
Uygulanan testlerin ardından sınav saat 11.30’da sona erdi. Kamu Personeli Seçme Sınavı Eğitim Bilimleri testi ise 22 Mayıs 2016 tarihinde saat 14.00’da başladı ve 15.40’da sona erdi. Yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavı B grubundan sonara adaylar sitemizde soruları tartışmaya başladılar. Adaylar yaptıkları yorumlarda Kamu Personeli Seçme Sınavında süre sıkıntısı çektiklerini belirttiler.  
 
Belirtilen yorumlarda Türkçe ve Matematik testlerinde sürenin yetersiz olduğu belirtildi. Adayların yaptıkları yorumlara göre sürenin yetersiz olduğu Matematik ve Türkçe testlerinin puan hesaplamasında etkili rol oynayacağı belirtilmiştir.  
 
Adayların yorumlarda hem fikir olduğu bir diğer konu ise Kamu Personeli Seçme Sınavında hatalı sorunun bulunması ve sorularda mantık hatası olduğu idi. Sorularda mantık hatasının olup olmadığı hakkına Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezinden herhangi bir açıklama yapılmadı.  
 
Peki size göre Kamu Personeli Seçme Sınavında hatalı soru var mıydı ? Sınav hakkında ki görüşleriniz neler ? Sizlerde alt taraftan yorum yaparak görüşlerinizi belirtebilirsiniz.  
 
Kamupersoneli.net / ANKARA  

Bir Yorum

  1. hayatımda böyle zor sorular görmedim
    hem uzun paragraf hem de süre kısa .ayrıca neden sonuç ilişkisi konulu paragrag sorusunda bir hata olabilir.benim kişisel görüşüm .Ayrıca bu soruları hazırlayan komisyona karşı çok öfkeliyim .Acaba bu soruları hazırlayanlar süreyi göz önünde bulundurmuş mu?bu kadar uzun paragraf ayrıca okuyorsun ,okuyorsun anlaşılmıyor ben bazı paragrafları 5 kez okudum anlamadım insaf…….