Kpss

KPSS Şüphelileri Hakim Karşısına Çıkıyor

10 Temmuz 2010 ‘da gerçekleşen Kamu Personeli Seçme Sınavı (2010) ‘nin sorularının sızdırılmasıyla alakalı 230 kişi hakkında açılan davanın ilk duruşması bu gün yapılıyor. 

KPSS Sorularının Sızdırılmasıyla İlişkili Dava Başlıyor

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından açılan dava kapsamında 54 kişi tutuklu toplamda 230 kişi yargılanıyor. KPSS sorularını sızdırdığı düşünülen sanıklar “Silahlı terör örgütü kurmak, yönetmek , üyesi olmak ve resmi belgede sahtecilik yapmak, kamu kurum ve kuruluşlarının zararına dolandırıcılık yapmak” suçlarından yargı karşı karşısına Geliyor.

KPSS Sorularının Sızdırılmasıyla İlişkili Dava Başlıyor

Ankara 2.Ağır Ceza mahkemesindeki duruşma başlayalı 9:30 itibariyle başladı. Mahkemenin 25 Mart 2016 Cuma gününe kadar devam edeceğini daha önceki haberlerimizde bildirmiştik. İddianamede, sanıkların arasındaki bazı şahısların “cemaat bağı” bulunduğu ve KPSS sorularının sınavdan önce cemaat içerisindeki kişilere dağıtıldığına işaret ediliyor.  

Cemaat Çevresine Soruların Dağıtıldığı İddiası

KPSS şüphelilerinin FETÖ/PYD içerisindeki çevrelerine KPSS sorularını önceden sızdırdığı iddia ediliyor. Yine iddianame içerisinde Fethullah Gülen’in önceki senelerdeki konuşma kayıtlarında, devletin, yasama ve yürüme organlarının içerisine girme ve onları ele geçirme maksadı ve hedeflerinin yer aldığı biliniyor. 

54 Kişi tutuklu olarak yargılanacak. Tutuklular arasında eski ÖSYM başkanları da bulunuyor. KPSS sorularının sızdırılması kapsamında 230 kişi hakkında açılan davanın 25 Mart 2016 tarihine kadar görüleceği biliniyor.

İlgili dava ve çok daha fazlası için android uygulamamızı cep telefonunuza indirebilir ve her türlü kamu, gündem haberlerinden sınavlardan ve iş alımlarından anında haberdar olabilirsiniz.

 Kamupersoneli.net