Kpss

KPSS Tercihi Yapacak Adaylar Dikkat! Bu Belge ve Sertifikalara Sahip Olanlar Daha Şanslı

 Önümüzde ki ay başlayacak olan tercihlerde, çoğu kadro pozisyonlarını tercih edebilmeniz  için bazı belgelere sahip olmanız istenir. Kamupersoneli.net olarak size tavsiyemiz bu belgeleri ve daha fazlasını tercih sürecine kadar temin etmenizdir. Çünkü bu belge ve sertifikalar tercihlerde sizi binlerce adayın bir adım önüne geçirecektir. 

KPSS 2016/2 Tercihleri öncesinde hangi belgeler sizi avantajlı duruma getirir?

1-)Bilgisayar Sertifikası:
Çoğu kadro alımında istenen olmazsa olmaz bir sertifikadır.. Örgün eğitim yoluyla üniversitelerde bilgisayar dersi alan ve transkript ile bunu ispatlayan adaylardan bu belge istenmeyecektir. Açıköğretimde görülen bilgisayar dersi ise sertifika yerine geçmiyor. Burada hangi not ile geçtiğinizin, kaç saat aldığınızın bir önemi yoktur. Onun dışında bu sertifika “MEB onaylı” olarak istenmektedir.

2-)Sürücü Belgesi:
Şoförlük kadrosu dışındaki kadroların bazılarında da ehliyet şartı aranmaktadır. Başvuru şartları arasında “B SINIFI SÜRÜCÜ BELGESİ SAHİBİ OLMAK” niteliği aranan kadroları, “C”, “D” ve “E” sınıfı sürücü belgesi sahibi olanlar da tercih edebileceklerdir. Kimi kadrolarda ise “En az 5 yıllık ehliyet sahibi olmak” ifadesi de yer alır. Yani tecrübe de bir nevi önem kazanıyor.

3-)Yabancı Dil Belgesi:
Ortaöğretimde İngilizce hazırlık sınıfında ders gören, yabancı dille eğitim yapan üniversitelerden mezun olanlar bu belgeye sahip olarak değerlendirilecektir. Özellikle, elinde yds puanı olanların tercih edeceği kadroların niteliği ve kalitesi artacaktır.

4-)Bonservisler:
Bazı kadrolar için aranan özelliklerde “şu bonservise sahip olmak” ibaresi yer alır.
“Bonservis” ifadesi geçen tüm kodlar için, adayın bonservis istenen alanda herhangi bir süre koşuluna tabi olmaksızın özel sektörde çalışmış olması ve bunun ilgili firma tarafından onaylanarak  belgelenmiş olması gerekmektedir. Örneğin, aşçı bonservisi için, adayın daha önce süresi önemsiz olmak üzere restaurant, otel, fabrika vb aşçılık mesleğinin icra edilebileceği yerlerde çalıştığının ilgili yer tarafından belgelenmesi  yeterlidir. ( MEB onaylı özel bir kurstan ilgili alandan sertifika sahibi olmak ya da öğrenim hayatının herhangi bir döneminde ilgili alandan ders aldığını gösteren transkript, karne vb. belgeler bu kod kapsamında değildir.)

Bunlar dışında açıklanacak olan kılavuzda “belgelemek” ifadesi yer alır. Yani “Şu programı bildiğini belgelemek” der. Onu da şöyle açıklayalım:

-M.E.B. Onaylı bir sertifika/belgeye sahip olmak ( Halk Eğitim Kurumlarında görülen eğitim sonucu verilen sertifika veya öğrenim hayatının herhangi bir döneminde ders saati, geçme notu ve dönem sayısı önemsiz olmak üzere ilgili alandan ders alındığını gösteren transkript, karne vb belgelere sahip olmak).

-M.E.B. onaylı olsun veya olmasın alınan ders saati önemsiz olmak üzere ilgili alanda sertifika veren herhangi bir özel kurs/dershaneden sertifika almış olmak.

-Süresi önemsiz olmak üzere herhangi bir özel sektör kuruluşunda bu alanda çalışmış olduğunu  gösteren bir belgeye sahip olmak.koşullarından herhangi birini sağlayan adaylar bu kodların yer aldığı kadro ve pozisyonları tercih edebilirler.  Yani istenen kadroyu “belgelemiş” sayılırlar.    

Elinizde ne kadar fazla belge olursa o kadar avantajlı duruma geçersiniz. Kaloriferci, aşçı belgesi gibi belgeler genelde çoğu kişide bulunmaz. O yüzden ücretsiz olarak meslek edindirme kurslarından alacağınız ve MEB onayına sahip olacak bu belgeleri elinizde bulundurmanız, tercih sürecine kadar temin etmeniz avantajınıza olacaktır. Zaten kısıtlı bir kadro alımı olacağı için kamupersoneli.net olarak sizlere verdiğimiz bu önerileri mutlaka dinleyiniz ve biranönce temin etmeye çalışınız.

Kamupersoneli.net – Özel Haber

Bir Yorum

  1. Örneğin bi tıbbi sekreter bilgisayar ve daktilo dersleri başta olmak üzere eğitim görüyor bunu ne ile ispatlicaz illaki transkript sartmi

  2. Benim ehliyeti m de var bilgisayar.yaşlı engelli bakım sertifikaları var

  3. Merhaba, halkla iliskiler seminerine katildim katilim belgesi verildi bu katilim belgesini kullanabiliyor muyum acaba

  4. ben makine mühendisiyim bilgisayar programlama,bilg. destekli tasarım gibi 5 tane bilg. ilgili ders gördüm benimde bilgisayar sertifikası almama gerek var mı ?

  5. yabancı dille eğitim yapan üniversitelerden mezun olanlar diye ben bir tabir duymadim merkezi atamalarda sadece kurumlar yds yi baz aliyor. Genelde Yds den son 5 yilda C D B düzeyinden puan alinmasi isteniyor . . .

  6. yuh be kardeşim muhendis olmuşsun ama boşuna daha okuduğunu anlamayan bir sürü mühendis var gerçi senin gibi neyse cümlende ne demişsin bilgisayar destekli tasarım vs..5 tane sertifikam var diye yani ne demek bilgisayar destekli tasarım gibi sertifika istediklerinde almana gerek yok ama örneğin bilgisayar işletmenliği,bilgisayarlı ön muhasebe gibi isterseler sertifika alacaksın demek…

  7. Benim bildiğisayar sertifikam var B ehliyetim var imam hatip mezunuyum ve özel sektörde çalışan biriyim ben halen tecrübe çok

  8. Ben orta öğretim den girdim şansım varmı meslek bölümünde muhasebe okuyorum ayrıca hastanede stajyerim

  9. Ben orta öğretim den girdim şansım varmı meslek bölümünde muhasebe okuyorum ayrıca hastanede stajyerim

  10. Bilgisayar sertifikası ile bilgisayar işletmeni sertifikası aynı mı oluyor tercih yapılırken bilen var mı ? Benim bilgisayar sertifikam var ama tercihlerde bilgisayar işletmeni olarak istiyor. Bilen varsa yazsın lütfen.Teşekkürler…

  11. Onlisanstan tercih yaparken diploma gerekiyor mu? Ben diplomami kaybettim. Tercihlerde diploma veya fotokopisi istenir mi yoksa atama gerçekleşince mi istenir ?

  12. Onlisanstan tercih yaparken diploma gerekiyor mu? Ben diplomami kaybettim. Tercihlerde diploma veya fotokopisi istenir mi yoksa atama gerçekleşince mi istenir ?

  13. guvenlik sertifikam var acaba kpss de nasıl tercih yapmalıyım bu sertifikanın bana bir yararı olurmu kpss de teşekurler

  14. 90 puan aldık atandık mülakatıda geçtik de dosya teslimi kaldı tövbe tövbe.

  15. Düz lise mezunuyum tıbbi sekreterlik sertifikam uar saglık memurluguna tercih yapabilrmiyim ?

  16. Bilgisayar sertifikası ile bilgisayar işletmeni sertifikası aynı mı oluyor tercih yapılırken bilen var mı ? Benim bilgisayar sertifikam var ama tercihlerde bilgisayar işletmeni olarak istiyor. Bilen varsa yazsın lütfen.Teşekkürler…

    İkiside aynı şey sertifikada işletmen diye geçer

  17. Merhaba Mesela askerde almış olduğum santral belgesi var işe yarar mı ?

  18. ingilizce ve bilgisiyar sertifikam var ama alalım 5 yıl oldu tercihlerde işime yarar mı biligi verirseniz sevinirim

  19. Bonservisler sistemde nasil gorunecek..cunku isyerinden belge olarak aliyoruz..sistemsel durum nasil olacak ???

  20. Açıköğretim lisesi mezunuyum 9 yıllık E sınıfı ehliyetim var.şansım varmı.

  21. Üniversitede hazırlık okudum onun belgesi yabancı dil için geçerli mi?

  22. Merhaba ben Anadolu güzel sanatlar lisesi mevzunuyum KPSS den 67 Aldım ayrıca bilgisayar isletmenligi sertifikamm var bu sertifika ile bilgisayar isletmenligi için tercih yapabilir miyim

  23. bilişim teknolojileri web tasarım mezunuyum (lise) iş yeri açma belgem var bilgisayar işletmenliğini KPSS de tercih edebilir miyim?