Kpss

KPSS Üzerinden Merkezi Atamalarda Baraj Puanı Uygulaması Var Mı? Kaç Puanı Olanlar Tercih Yapabilir?

Sınavların tamamlanmasıyla beraber, Ortaöğretim/Lise KPSS sonuçlarının açıklanmasını bekleyeceğiz. Sonuçların açıklanmasıyla da beraber, adaylar için tercih dönemine geçiş yapacağız. Ancak KPSS puanları üzerinden yapılacak merkezi atamalar ve tercih işlemlerine ilişkin, bazı adayların kafası epey karışık. Tercih işlemleri nasıl olacak, KPSS atamalarında baraj puan uygulaması var mı? 60, 65, 70 gibi puan alanlar tercih yapabilecekler mi? İşte o merak edilen soruların yanıtları…

1. KPSS atamalarında baraj puan uygulaması şeklinde bir durum söz konusu mu?

Merkezi atamalarda bu şekilde bir sınırlandırma yok. Yalnızca bazı pozisyonlar için baraj puan uygulaması geçerlidir. Bu da yine zaten ilgili ilan metninde yer alır. Açıktan atamalarda kurumlar bir baraj puan uygulaması yapabilirler. Örneğin Zabıt Katipliğine başvuru yapabilmek için en az 70 puan almış olmak gerekir. (İlgili bölüm veya diploma şartları taşınıyorsa.) Aksi halde tercihler zaten yapılamamaktadır.

Ancak merkezi atamalarda böyle bir durum söz konusu değildir.

2. Tercih işlemleri hangi tarihlerde, nasıl yapılacak?

Tercihler 21-30 Aralık tarihleri arasında ÖSYM tarafından yayımlanacak tercih kılavuzları incelenerek gerçekleştirilecek. İlgili nitelik kodları ve tercih edilen kadrolar belirlenerek, adaylardan tercih yapılması istenecek. Toplanan bu tercihler ÖSYM tarafından değerlendirmeye alınarak puan sıralaması üzerinden kamuya personel alımları sağlanacak.

3.60,65,70 ve civarlarında puan alanlar tercih yapabilirler mi? Bir kamu kurum veya kuruluşuna atanmaları söz konusu olacak mı?

Elbette bu puanları alanlar da tercih yapma hakkına sahipler. Kamuya yapılan personel alımlarında farklı pozisyon ve görev yerlerine alımlar bahsi geçen puanlar etrafından yapılmıştı. Ancak mutlaka atama olur, kesinlikle kazanırsınız şeklinde yorumlamak imkansız.

Kamupersoneli.net | ANKARA

Bir Yorum

  1. 15 tl yi yatıran herkes tercih yapabilir :) benim de 59 malesef ama 80 üzeri alınıyor genelde

  2. 69,88754 puanla puanlık 70 zabıt katipliğine başvuramıyormuyum bence haksızlık bu adaletsizlik..

  3. Ben 75.8897 aldım sizce atanabilirmiyim. Bilgisayar programcılığını okudum

  4. Ben kpssde 67 aldim zabit katipligi icin basvuru yapamazmiyim lutfen bildiginizi yazarsaniz cok mutlu olurum.

  5. Madem 70 80 90 puanı alıyorsun neden bırde mülakat yapıyorsun bunlara.?Günah.