Kpss

KPSS Yapıldı, Şimdi Ne Olacak?

Lisans mezunu milyonlarca insanımız kamuda görev almak için dün (22 Mayıs) Kamu Personeli Seçme Sınavına girdi. Sorular zor muydu, kolay mıydı, süre yeterli miydi analizleri de yapıldı adaylarca. Peki bundan sonra ne olacak?

2016 KPSS Puanı 14 Temmuz’dan İtibaren Geçerli Olacak

B grubu personel alımları için 2016 KPSS sonuçları iki yıl geçerli olacak olup A grubu personel alımları ve öğretmen atamaları için 2016 KPSS puanı 1 yıl geçerli olacaktır. 22 Mayıs’ta Genel Kültür ve Genel Yetenek, Eğitim Bilimleri sınavları yapıldı. 29 Mayıs’ta Alan Bilgisi sınavı yapılacak. Sınav sonuçları 14 Temmuz’da açıklanacak. Yani 2016 KPSS puanı 14 Temmuz itibariyle geçerli olacaktır. 24 Temmuz’da da Öğretmenlik Alan Bilgisi sınavı yapılacak olup sonuçlar 11 Ağustos’ta ilan edilecek.

2014 KPSS Puanı Geçerliliğini Ne Zaman Yitirecek?

14 Temmuz itibariyle geçerli 2016 lisans puanına sahip adayların 2014 KPSS puanlarının tümü geçerliliğini yitirecektir. Orta Öğretim ve ön lisans düzeyinden 2014 puanı olan aday, 2016 KPSS Lisansa girmişse 14 Temmuz itibariyle eski puanları geçersiz olacaktır.
 

2016 KPSS Puanıyla İlk Merkezi Atama Ne Zaman?

2016-1 Haziran dönemi merkezi yerleştirmesi 2014 KPSS puanıyla yapılacak olup 2016 KPSS puanıyla ilk merkezi yerleştirme 2016-2 Kasım sonunda yapılacaktır. Ekim ayında orta öğretim ve ön lisans KPSS de yapılacaktır.
 

KPSS’de Puan mı Önemlidir Yoksa Sıralama mı?

Kamu personeli sınavlarında puan ve net sayılarından ziyade sıralama daha önemlidir. Özellikle puana dayalı atamalarda adayların sıralamaları önem taşımaktadır çünkü atanma durumu puana göre değil, sıralamaya göredir. Mülakatla yapılan alımlarda da sıralama önemlidir.

14 Temmuz’dan Sonra Memur Adayları Ne Yapmalıdır?

Puanını ve sıralamasını öğrenen adaylar, durumuna göre kamuya atanmak için mücadele edecektir. Bazıları merkezi atamayı bekleyecektir, bazıları mülakatla alımları takip edecektir. Bazıları belediyelere girecektir, bazıları sınavsız personel alımlarını takip edecektir. İki yıl atama mücadelesi olacaktır.

 

Özetle; Lisans mezunları KPSS’ye girdi, orta öğretim ve ön lisans mezunları da Ekim’de girecektir. Bu sınavlara yıllardır hazırlananlar var, emek edenler var, aile geçindirenler var, aile kurmak isteyenler var. KPSS’ye dayalı olarak daha fazla kamu personeli alımları yapılmalıdır.

Bir Yorum

  1. kpss yapıldı şimdi ne olacak çocuklarımızı düşünen adamın olduğu yere götürücez