Kpss

KPSS'ye Dair Sık Sorulan Sorular ve Cevapları

 ÖSYM Resmi İnternet sitesinde KPSS ile alakalı en çok merak edilen soruları yanıtları.

KPSS tamamlandıktan sonra en çok araştırılan sorular ile ilgili ÖSYM bir duyuru yayımladı. Öğrennci seçme ve Yerleştirme Başkanlığı tarafından önceki yıllara göre hazırlanan soru-cevaplarda adayların Kamu Personeli Seçme Sınavı hakkında merak edilen soorular ve bu soruların cevapları yayımlandı.

Sık Sorulan Sorular

# Coğrafya Öğretmenliği bölümünden mezunum ama Çocuk Gelişimi bölümü son sınıfta okumaya devam ediyorum. Sınava, Coğrafya Öğretmenliğinden başvurursam mezun olduktan sonra bölümümü Çocuk Gelişimi olarak değiştirebilir miyim?

Cevap: Kılavuzda belirtilen tarihler arasında alan/bölüm değişikliği yaptırabilirsiniz. Öğretmen adayları, sınav kılavuzlarında belirtilen değişiklik tarihleri geçtikten sonra, alan bilgilerini MEB sisteminde öğretmenlik başvuruları yaparken değiştirebilirler. Ancak alan sınavı yapılan öğretmenlik alanlarında, sınavdan sonra kesinlikle alan değişikliği yapılamaz.
 

# KPSS için İnternetten yaptığım bireysel başvuru sırasında adres bilgilerimi güncelledim. Başvuruma ilişkin belgenin çıktısını aldıktan sonra başvuru merkezine götürmeli miyim?

Cevap: Hayır. Değişikliklerin de yer aldığı belgenin çıktısını aldıktan sonra saklamalısınız.
 

# KPSS atamalarından sonra alan bazındaki güncel sıralamayı görebilir miyiz?

Cevap: Sonuçlar açıklandıktan sonra Aday İşlemleri Sisteminden görebilirsiniz.

 

Bir Yorum

  1. Kpss bilgilerini değişiklik olmadan güncellersek bişey olurmu aynı bilgiler doğrultusunda herhangi bişey olurmu

  2. Ben 4.sınıf öğrencisiyim ama mezun olamıyorum dönem uzattım kpss ye girebilir miyim