Kpss

KPSS'ye Girerken Sınav Merkezine Hangi Belgeler Götürülür

Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS) heyecanı tüm adayları şimdiden sarmaya başladı. Bilindiği üzere Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından bu gün (16 Mart 2016) Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS)’e girecek adaylar için bir bilgilendirme kılavuzu yayımlandı. Kamupersoneli.net olarak kılavuzu inceledik ve sizler için gerekli bilgileri derledik ve haberleştirdik. 

KPSS Başvuruları Ne Zaman Başlıyor?

KPSS başvuruları yarın (17 Mart ) başlıyor. 31 mart 2016 ise başvurular için son tarih olarak ÖSYM tarafından belirlenmiş. Sınava girecek adaylar sınav merkezinde sıkıntı yaşamamak için hangi belgeleri yanında götürmeli ? neler sınav merkezine alınmaz bunları sizler için derledik. Adaylar sınav merkezine mutlaka sınav giriş belgesi ile gitmeli. Bu belgeyi almak için adaylar Ölçme ,Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) resmi internet sitesinden http://ais.osym.gov.tr adresinden Türkiye Cumhuriyeti Kimlik Numarası /Y.U numaraları ve şifrelerini girerek KPSS sınavından 10 gün öncesinden başlayarak temin edebilecekler.

Belgenin üzerinde neler olacak?

Belgenin üzerinde KPSS girecek adayın sınava gireceği merkez , bina ya da salon bilgileri ve fotoğrafı sınav belgesinde bulunur. Sınav belgesi olmadan adayın sınav merkezine girişi mümkün olmayacak. 

Aday Yanında Başka Ne Getirmeli?

KPSS’e girecek olan aday sınav giriş belgesinin yanı sıra yanında ehliet, nüfus cüzdanı ya da pasaport bulundurmak zorunda. Kimlik belgesini yanında getirmeyen aday yine sınav merkezine alınmayacak.

Kamupersoneli.net

Bir Yorum

  1. Merhaba,
    Ben 4. sınıf mühendislik öğrencisiyim ve bu dönem okul bitiyor inş. Anlayamadıgım bir nokta var. Ben ekimdeki sınava mı girecegim yok sa mayıstakine mi ?