Kpss

Merkezi Atama Şoför Kadrosu Tercih için Özel Şartlar ve Alım Yapacak Kurumlar

 Merkezi Atama Şoför Kadrosu Tercih için Özel Şartlar

Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS) 2016/1 Merkezi atama heyecanı başladı. Adaylar tercih işlemlerini yapmaya başladı. Atama bekleyen adaylardan en çok gelen sorulardan birisi de Merkezi Atama’da şoför kadrosuna tercih yapabilmek için gerekli özel şartlar neler? oldu. Bunlar ve daha fazlasının cevabı kamupersoneli.net adresinde olacak…

Kafanıza takılan her türlü soru için forum sayfamızda başlık açabilirsiniz. Forum sayfası için TIKLAYINIZ

KPSS 2016/1 ‘de Kaç Şoför Kadrosu Var?

Bilindiği gibi KPSS 2016/1 ‘de toplam 86 Adet Şoför kadrosu ayrılmış durumda. Şoför alımı yapacak kurum ve kuruluşlar ise şu şekilde ; Iğdır Üniversitesi, Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürlüğü, Marmara Üniversitesi, Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı, Abant İzzet Baysal Üniversitesi, Dışişleri Bakanlığı, Gelir İdaresi Başkanlığı, Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi, Tunceli Üniversitesi, Kilis 7 Aralık Üniversitesi, Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi, Ahi Evran Üniversitesi, Gebze Teknik Üniversitesi, Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürlüğü, Bayburt Üniversitesi, İstanbul Üniversitesi, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, Ankara Üniversitesi, Karabük Üniversitesi, Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi, Bartın Üniversitesi.

7302 Nitelik Kodu

Şoför Kadrosu için tercih robotu’nda sorgulama yapıldığında önlisans ve ortaöğretim mezunu adayların başvuruda bulunabileceği belirtilirken , 7302 Nitelik Kodu Belirtilmiş durumda. 7302 Nitelik Kodu : Bakınız Başvurma Özel Şartları Bölümü Şoför olarak açıklandı. 

18.07.1997 tarihli ve 23053 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanan Karayolları Trafik Yönetmeliği’nin 75 inci maddesinde 2015 yılında yapılan değişikliklerle sürücü belgelerinde yeni bir sistem öngörülmüş ve 2016 yılı itibariyle yeni sisteme geçilmiştir. Bu nedenle KPSS merkezi yerleştirme işlemlerinde ilan edilen Şoför kadrolarının karşısında yeni sistemde yer alan sürücü belgelerine yer verilmiştir.

Mezkur Yönetmeliğin geçici 10 uncu maddesinde bu maddenin yürürlüğe girdiği tarihten önce alınmış ve sahibine römork takarak araç kullanma yetkisi veren sürücü belgeleri veya sürücü sertifikalarının yeni sınıf sürücü belgeleri ile değiştirilmesi sırasında yeni sınıfına ilave olarak “E” ibaresinin ekleneceği belirtildiğinden, B sınıfı sürücü belgesi istenilen kadroları BE sınıfı sürücü belgesine sahip olanların, C sınıfı sürücü belgesi istenilen kadroları CE sınıfı sürücü belgesine sahip olanların, D sınıfı sürücü belgesi istenilen kadroları DE sınıfı sürücü belgesine sahip olanların, D1 sınıfı sürücü belgesi istenilen kadroları D1E sınıfı sürücü belgesine sahip olanların da tercih edebilmeleri mümkündür.

Yine Karayolları Trafik Yönetmeliği’nin geçici 10 uncu maddesinde eski sürücü belgelerinin yeni sürücü belgeleri ile değiştirilmesi için beş yıllık bir süre öngörülmesi sebebiyle eski sürücü belgelerinin geçerliliği de devam etmektedir. Bu nedenle Tercih Kılavuzunda yer alan yeni sürücü belgesi sınıfları ve istenilen sürücü belgesini karşılayabilecek diğer yeni sürücü belgesi sınıfları ile bu belgelerle denk kabul edilen eski sürücü belgesi sınıfları için bu kılavuzun “BAŞVURU GENEL ŞARTLARI VE DİĞER HUSUSLAR” kısmı “3.DİĞER HUSUSLAR” bölümünde sürücü belgeleri için yapılmış açıklamalara bakılmalıdır.

Bir Yorum

  1. peki ya hangi araçlar kullanılıyor şoförlükte. mesela benim b sınıfı ehliyetim var

  2. B ehliyetim var. yanına E ibaresi mi getirteceğiz ? Anlayan özet geçebilirmi? Teşekkürler!

  3. Bende hepsi mevcut src ler ise 2.4 ve5 var yanısıra sınıf 1 vesınıf 7 de var bizde baş vuralım