Kpss

ÖSYM KPSS 2016 Ortaöğretim Sınav Giriş Belgelerini Yayımladı (Sınav Giriş Yerleri)

Ölçe Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığı (ÖSYM), KPSS 2016 Ortaöğretim Sınav Giriş Belgelerini yayımladı. Yayımlanan belgeler neticesinde, sınav katılımcısı adaylar; sınav yeri, sıra numarası, varsa blok kodu gibi bilgilere erişim sağlayabilecekler. Adaylar, sınav giriş belgelerinde belirtildiği üzere, sınav günü dikkat edilmesi gereken kurallara uyarlarsa, problem yaşamayacaklardır. Ayrıca sınav günü, trafik ihtimalini göz önünde bulundurarak, erken vakitlerde evlerinden çıkmalarını da önermekteyiz. Bu bağlamda ÖSYM aşağıdaki duyuruyu gerçekleştirmiş ve sınav giriş belgelerini yayımlamıştır.

ÖSYM tarafından yapılan duyuru, aşağıdaki gibidir.
 

DUYURU

(10 Kasım 2016)

2016-KPSS Ortaöğretim: Sınava Giriş Belgelerinin Edinilmesi

20 Kasım 2016 tarihinde saat 10:00’da uygulanacak olan Kamu Personel Seçme Sınavına (2016 KPSS-Ortaöğretim) başvuran adayların, sınava girecekleri bina/salonlara atanma işlemi tamamlanmıştır. Adaylar, sınava girecekleri yer bilgisini gösteren Sınava Giriş Belgesini, T.C. Kimlik Numaraları ve aday şifreleri ile ÖSYM’nin https://ais.osym.gov.tr  internet adresinden edineceklerdir.

Adaylara saygıyla duyurulur.

-KPSS 2016 Ortaöğretim Sınavına girişlerde dikkat edilmesi gerekenler

*Adayların sınav giriş belgelerinin yanı sıra nüfus cüzdanlarını (kimlik) yanında bulundurmaları gerekmektedir. 

*Sınav giriş belgesi üzerinde, mutlaka adayın fotoğrafı bulunmalıdır.

*Kimliklerde mutlaka T.C kimlik numaraları ve fotoğrafları yer almalıdır.

*Bunların dışındaki, sürücü belgesi, meslek kimlik kartları vb. diğer tüm belgeler sınava giriş için geçerli belgeler sayılmayacaktır.

*Nüfus cüzdanında soğuk damga basılı olmalı, sınav görevlilerinin adayı kolaylıkla tanıyabilmelerini sağlayacak, sınav görevlilerinde adayı tanımada tereddüt oluşturmayacak güncel bir fotoğraf ve T.C. Kimlik Numarası bulunmalı, pasaportun süresi geçerli olmalıdır.

*Üzerinde soğuk damga, sınav görevlilerinin adayı kolaylıkla tanımasını sağlayacak güncel bir fotoğraf veya T.C. Kimlik Numarası bulunmayan (T.C. Kimlik Numarası elle veya daktilo ile sonradan yazılmış veya ilave edilmiş olmamalıdır.) nüfus cüzdanları ile geçerlilik süresi bitmiş pasaport kabul edilmeyecektir.

*Sınava kesinlikle hiçbir araç gereç götürmeyiniz. Hepsi ÖSYM tarafından temin edilecektir. Adaylar salona yalnızca, şeffaf pet şişe içerisinde su götürebilmektedirler. Aksi takdirde binaya alınmaları mümkün değildir.

Bir Yorum

  1. Ben tekirdag çerkezköyde yaşıyorum benim sınav yerim Kırklareli lüleburgaz çıkmış neden böyle bir şey yapılmış itiraz edemezmiyim

  2. bende çerkezköydeyim benim edirne merkez kız kardeşim istanbul bahçelievler çıkmış. sınava girmeyelim diyemi yapıldı anlamadım.

  3. bende ankarada oturuyorum ama sınav yerim konya çıkmış neden boyle bişey oldu acaba

  4. ikamet adresim ankara , sınav giriş yerim konya selçuklu değiştiremezmiyiz bu tarihten sonra …..

  5. Benim yaşadığım şehir karabük sınav yeri zonguldak merkez itiraz yok mu nasıl bişey bu