Kpss

Üniversiteden Açıklama Geldi :"16 Ekim KPSS Sağlıklı Şekilde Yapıldı"

Yalova Üniversitesi, kurumda Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) soruşturma komisyonu üyesi olan ve 2 ay önce ÖSYM İl Sınav Koordinatörlüğüne getirilen Prof. Dr. Tuncay Güloğlu’nun, FETÖ üyesi olduğu iddiasıyla gözaltına alınmasıyla ilgili medyada yayımlanan haberlere ilişkin yazılı açıklama yaptı.


Açıklamada, Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) İl Sınav Koordinatörü Prof. Dr. Kenan Dağcı’nın 11 Ağustos’ta görevinden istifa etmesi üzerine, Yalova Üniversitesi Rektörlüğünün 12 Ağustos’ta Güloğlu’nun, bu göreve atanmasına ilişkin önerisinin ÖSYM Başkanlığına sunulduğu belirtildi. ÖSYM’nin, 24 Ağustos’ta bu atamayı uygun bulduğu, buna ilişkin yazının Yalova Valiliğine gönderildiği ifade edilen açıklamada, Yalova Valiliğinin de Güloğlu’nun ÖSYM İl Sınav Koordinatörlüğü görevlendirilmesini 9 Eylül’de rektörlüğe bildirdiği, bu görevlendirmelerin mevzuata uygun olarak yerine getirildiği vurgulandı.

Güloğlu’nun 15 Ekim’de gözaltına alındığı haberi medyada yer aldıktan sonra aynı gün Rektör Vekili Prof. Dr. Yıldırım’ın ÖSYM tarafından İl Sınav Koordinatörü olarak belirlendiği ve 16 Ekim’de yapılan KPSS onun yönetiminde sağlıklı bir şekilde tamamlandığı ifade edilen açıklamada, Güloğlu gözaltına alındıktan sonra, önceki İl Sınav Koordinatörü Dağcı ile arasındaki devir teslimle ilgili haber, üniversite yönetiminin talimatlarıyla üniversitenin web sayfasından kaldırıldığı, dolayısıyla Güloğlu’nun basında ifade edildiği gibi sınavdan hemen önce değil yaklaşık 45 gün önce görevlendirildiği kaydedildi.

Halen üniversite yönetiminin FETÖ’ye karşı teyakkuzda olduğu ve bu konudaki çalışmalarına devam ettiği aktarılan açıklamada, şu bilgilere yer verildi:

“Güloğlu’nun ÖSYM İl Koordinatörü olarak atandığı günlerde, onun FETÖ soruşturmasında komisyon üyesi olmasını ve görevlendirilmesini engelleyen herhangi bir bulgu söz konusu değildir. Güloğlu, 2 Ekim’de üniversitenin FETÖ soruşturmasında komisyon üyesi olarak görevlendirilmiştir. FETÖ ile ilgili soruşturma komisyonuna devletin üst yönetiminden gelen, emin ve güvenilir kaynaklardan elde edilen bilgi veri tabanında da Güloğlu ile ilgili hiçbir ifade bulunmamaktadır. Yıldırım’ın Rektör Vekili olarak görevlendirilmesi YÖK tarafından yapılmış olup, bu görevlendirme ile ilgili bir süre söz konusu değildir. YÖK’ün üniversitemize bildirimi gereği üniversitemiz FETÖ/PDY ile ilgili olarak tespit komisyonu kurmuştur. İlgili tespit komisyonu kamunun ilgili kurumları ile işbirliği içinde tespit işlemlerini yaparak gereği için YÖK’e rapor sunmuştur.

Nitekim YÖK’e gönderilen 1. listedeki akademik ve idari personelle ilgili tasarruflar YÖK ve üniversitemiz tarafından gerçekleştirilmiştir. Yine YÖK’e gönderilen 2. tespit listesi YÖK tarafından değerlendirme aşamasındadır.”

KAMUPERSONELİ.NET – AA