Kültür-sanat

Olimpiyat Oyunları'nda Sığınmacı Olimpik Sporcular Takımı da Yer Aldı

2016 Olimpiyat Oyunları bir ilke imza atarak Sığınmacı Olimpik Sprocular Takımı’na v sahipli yaptı. Sığınmacılar oyunlardan kazandıklarıyla ailelerine ve halka yardım etmeyi amaçlıyorlar.

Brezilya’nın Rio de Janeiro kentinde süren 2016 Olimpiyat Oyunları’na, dünya genelinde sayıları 60 milyona yaklaşan sığınmacılardan oluşan “Sığınmacı Olimpik Sporcular Takımı” da katılıyor.

Uluslararası Olimpiyat Komitesinin (IOC) desteğiyle tarihte ilk kez oluşturulan takım sayesinde, sığınmacı statüsündeki sporcuların olimpiyat hayalleri de gerçeğe dönüşecek.

Suriye, Demokratik Kongo Cumhuriyeti, Güney Sudan ve Etiyopya gibi şiddet olaylarının yaşandığı ülkelerden Belçika, Almanya, Lüksemburg, Kenya ve Brezilya’ya kaçan çok sayıda sığınmacı, zorlu yaşam şartlarına rağmen “dört elle tutundukları” hayatlarını başarılarıyla taçlandırmaya hazırlanıyor.

Sığınmacı Olimpik Sporcular Takımı’nda 4’ü kadın, 10 sporcu mücadele edecek. Beşi Güney Sudan, 2’si Suriye, 2’si Demokratik Kongo Cumhuriyeti ve biri Etiyopya’dan seçilen sporcuların 6’sı atletizm, ikişer tanesi yüzme ve judo branşlarında yarışacak.

Olimpiyat bayrağı altında ter dökecek sığınmacı sporcular için madalya almaları halinde olimpiyat marşı çalınacak.

Kamupersoneli.net/AA