Meb Personeli

1 Milyon Öğretmeni Sevindirdin, Teşekkürler MEB

Öğretmenlerin 2017 Haziran dönemi seminer çalışmalarında iki haftayı geçen ve Ramazan Bayramı sonrasına denk gelen 28-29-30 Haziran tarihlerinde idari izinli sayılıp sayılmayacağı konusunda tartışmalar başlamış durumdaydı. MEB Müsteşarı Yusuf TEKİN sosyal medya hesabından müjdeyi vererek Sayın Bakanımız İsmet YILMAZ’ın onayıyla öğretmenlerin idari izinli sayılacağını açıkladı.  

KONUNUN ÖZETİ

Öğretmenlere öğretim yılı başında ve sonunda yaptıkları seminer çalışmalarında iki haftayı geçmemek üzere haftada 15 saat ek ders ücreti ödenmektedir. Öğretmenlerin tatili de 1 Temmuz itibariyle başlamaktadır. Seminer çalışmaları 12 Haziran’da başladığı için iki haftalık seminer çalışması 23 Haziran’da bitecek ama bayram sonrası 28-29-30 Haziran’da da programa göre seminer çalışması gözükmektedir. Öğretmenler de haklı olarak 28-29-30 Haziran’da idari izin verilmesini istiyordu.  

BİR: MEB’in seminer çalışma takvimini hazırladığı zaman 28-29-30 Haziran’la ilgili bir resmi karar ve dayanak olmadığı için bu üç günde de seminer çalışması yapılacağı açıklanmıştır. Bu doğru bir adımdı.

İKİ: Seminer çalışmasının ilk günü olan 12 Haziran’da MEB Müsteşarı Sayın Yusuf TEKİN’in 28-29-30 Haziran’da seminer çalışması olacağını açıklamasında da herhangi olumsuz bir durum yoktu. Zaten resmi yazıyla takvim duyurulmuştu. Sayın Müsteşarımızın açıklama yaptığı tarih ve saat itibariyle 28-29-30 Haziran’da yeni bir karar olmadığı için seminerin olacağını açıklaması da gayet doğru bir yaklaşımdı.

ÜÇ: Sendikaların resmi kanallarla ve öğretmen adaylarının sosyal medya yoluyla 28-29-30 Haziran’da öğretmenlerin idari izinli sayılması talebi de olumludur. Sonuçta beklentiler ortaya konmuştur ve talep de yerine getirilmiştir. Yaklaşık 1 milyon öğretmenin Bakanlıktan beklentisi bayram tatiline girdikten sonra tekrar seminer çalışmasına katılmamaktı çünkü bayram sonrası plan ve program yapanlar vardı.

DÖRT: 28-29-30 Haziran’da öğretmenlerin idari izinli sayılması kararını ve talimatını Sayın Bakanımız İsmet YILMAZ vereceği kesindi. Talimatın verilmesi ve kararın uygulanması için kısa bir zamana ihtiyaç vardı.

Özetle; Hem Sayın Bakanımız İsmet YILMAZ’ın hem de Sayın Müsteşarımız Yusuf TEKİN’in yapıcı bir tutum ve tavır içinde olduğunu, öğretmenlere sahip çıktığını gözlemlemekteyiz. Öğretmenlerimizin memnun olacağı şekilde bir düzenleme yapılmıştır. Medyada ve toplumda sürekli olumsuz eleştiriler yapılmaktadır. Verilen karardan dolayı da başta Sayın Bakanımız İsmet YILMAZ ve Sayın Müsteşarımız Yusuf TEKİN olmak üzere tüm MEB yöneticilerine saygımız sonsuzdur. Doğru bir adım attıkları ve doğru bir karar aldıkları için teşekkür ediyoruz.

Zeki KARA (zekikara@kamupersoneli.net) | ÖZEL HABER

Bir Yorum

  1. Sanki seminer faaliyetlerinde çok çalışiyorlarda bir de fazladab tatil alınca seviniyorlar.

  2. size göre zaten öğretmen hep yatıyor gel bir sınıfta 30 çocukla bırak bir yılı bir saat geçir göreyim seni