Meb Personeli

149 Öğretmen Görevine Geri Dönüyor

Öğretmenlere Görevlerine İade Kararı 

İzmir’de, 15 Temmuz darbe girişimi soruşturması kapsamında açığa alınan 149 öğretmene görevine iade kararı alındı. Karar, bugünden itibaren görevine iade edilecek öğretmenlere tebliğ edilecek. 

15 Temmuz darbe girişimi FETÖ / PYD soruşturması kapsamında ülke genelinde birçok öğretmen görevlerinden uzaklaştırıldı. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından İzmir’de 149 öğretmen hakkında görevine iade kararı aldı. Ayrıca Bakanlık tarafından alınan bir diğer karar ise açığa alınan 54 öğretmenden 2’sinin görevden uzaklaştırma kararının 2 ay uzatıldığı şeklinde. 

Mağduriyetler Ortadan Kaldırılmalı

Eğitim-Sen 1 No’lu Şube Başkanı Bahri Akkan, konu ile alakalı olarak görevine iade edilmelerin gerçekleştirilen eylemler ve diplomatik çalışmalar sonucunda gerçekleştiğini belirterek ” 15 Temmuz soruşturması kapsamında mağduriyetlerin ortadan kaldırılması hakkında eylemlerimiz ve diplomatik çalışmalarımız devam etmektedir ” ifadelerini kullandı. 

Bahri Akkan bu girişimler bugün sonuç vermeye başladı. Açığa alınan arkadaşlarımızın büyük bir bölümünün göreve iade edilmesi süreci başlamış durumdadır dedi. 

Kamupersoneli.net / ANKARA