Meb Personeli

15000 Kontenjanın Yarısı 3 Branşa Dağıtıldı! Öğretmen Adayları Şokta

 Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapılacak Sözleşmeli 15000 Öğretmen ataması için kılavuzun ve kontenjanların açıklanmasını bekleyen onbinlerce öğretmen adayı, kontenjan dağılımını görünce şok yaşadılar. 

15000 Öğretmen atamasına ilişkin kontenjanlarının yarısına yakın 3 branşa dağıtıldı. Geriye kalan yarısı ise 76 branşa dağıtıldı.

İşte en çok kontenjan ayrılan branşlar ve atama yaılacak sayılar:

1- Sınıf Öğretmenliği : 4334
2- İngilizce: 1555
3- Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi :1479
Toplam : 7368

Geriye Kalan 7632 kadro ise aralarında çok atama bekleyen Tarih, Sosyal Bilgiler, Bilişim ve Matematik branşlarınında olduğu 76 branşa dağıtıldı.

İşte branş branş dağılımlar:

Kamu haberlerinden, gündem haberlerinden, son dakika haberlerinden, MEB personeli haberlerinden ve çok daha fazlasından anında haberdar olabilmek için kamu haberlerinin merkezi kamupersoneli.net’in mobil uygulamasını cep telefonunuza indirebilirsiniz.

YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haberlerin tüm hakları Kamupersoneli.Net’e aittir. Kaynak gösterilmeden kullanılamaz. Kamupersoneli.Net tarafından üretilen haberlerin kaynak gösterilmeden kullanılması, 5846 Sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu’nun 36 ve 37. maddesine aykırıdır ve suç teşkil etmektedir. Ayrıca internet ortamında yapılan yayınların düzenlenmesi ile ilgili olarak 4 Mayıs 2007 tarihinde kabul edilen 5651 sayılı internet yasasına göre de bu durum cezai işlem gerektirmektedir.

Bir Yorum

  1. kpss sınavının bir anlamı kalmadı sadece sözlü sınavına çağrı amaçlı kullanılacak .kpss den iyi puan alayım atanayım diye gece gündüz çalışan, emek veren canım kardeşim eğer hakkın yenirse o hak elbet hak yiyenlere haram olacaktır. inşAllah adaletli bir şekilde kpss puanına göre çalışanın, kafa patlatanın hakkını verirller .tüm öğretme adaylarına şimdiden başarılan dilerim .sözlü olmamalı

  2. Diger bolumleri kaldirsinlar 3 bolum turkiyeye yeter en cok kenarlarinda 1 yazan branslara uzuldum.1×3 kisi mulakata cagrilacak.sirf yer kaplasin diye yazilmis