Meb Personeli

1999' dan Sonra KPSS ile Atanan Tüm Öğretmenler İncelemeye Alındı!

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından önemli bir diploma araştırması başlatılmış durumda. 1999 yılından itibaren KPSS ile ataması gerçekleşen tüm öğretmenlerin diplomaları araştırmaya tabi tutulacak. Acil kodlu olarak gönderilen bu yazı kapsamında, öğretmenlerin diplomaları incelenerek, geniş çaplı araştırmalar yürütülecek.

FETÖ’ nün izleri silinmeye çalışıyor.

Bilindiği üzere FETÖ’ nün girişimleri nedeniyle Milli Eğitim Bakanlığı’ ndan 27 bin civarında bir öğretmen ihraç edilmiş, bu açığı doldurmak için öğretmen alımları gerçekleştirilmeye başlamıştı. Ancak FETÖ’ nün kurumlara yerleştirdiği tüm bu hainleri temizleyebilmek adına, öğretmenlerin diplomalarına ihtiyaç duyuldu. 13 Ekim 2016 tarihi itibariyle okullar tarafından diplomaların son gönderim tarihi dolmuş olacak.

İncelemeye ve araştırmaya tabi tutulacak olan bu diplomalardan, örgüt bağlantısı olanlar, hak etmedikleri konumda olanlar tespit edilecek ve adalet yerini bulacak. Ayrıca bu diplomalar noktasında da İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı bir liste hazırlamış durumda. Tek tek şahısların isminin yazdığı bu listelerle, diplomalardaki incelemeler yürütülmeye başlanacak.

Kamupersoneli.net | ANKARA