Meb Personeli

Aday Öğretmenler Yetiştirme Süreci Hizmet İçi Eğitim Tarihleri Değişti

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından aday öğretmenler yetiştirme süreci hakkında resmi bir yazı yayımlandı. Yayımlanan resmi yazıda aday öğretmenler hizmet içi eğitimlerinin tarihinin değiştiği belirtildi. Resmi yazıda ifade edilenler şöyle; 

Bilindiği üzere şubat 2016’da ilk ataması yapılan aday öğretmenler ilgi ( a ) Yönerge doğrultusunda hazırlanan aday öğretmen yetiştirme programına 1 Mart 2016 tarihinde başlamışlardır. Söz konusu eğitim 1 Eylül 2016 tarihinde bitecek şekilde planlanmıştır. 

Ancak aday öğretmen yetiştirme programının hizmet içi eğitim tarihlerinde değişiklik yapılmıştır. Söz konusu değişikliğe göre aday öğretmenler mesleki çalışma döneminin bir haftasını ( 20 – 24 Haziran 2016 ) yetiştirme sürecini geçirdikleri okulda alıp 27 Haziran 2016 tarihinde hizmet içi eğitimlere başlayacaklardır. Aday öğretmenlerin hizmet içi eğitimleri şuanda bulundukları illerde 12 Ağustos 2016 tarihine kadar devam edecektir. ” Anadolu da çok kültürlülük kaynakları ve eğitime yansımaları ” konulu hizmet içi eğitim ise aday öğretmenlerin asıl atandıkları ilde yapılacaktır. Söz konusu değişiklik doğrultusunda aday öğretmenler 15 Haziran 2016 tarihinde bulundukları ilden ilişkilerini kesip en geç 29 Ağustos 2016 tarihinde esas atama yerlerinde görevlerine başlayacaklardır. 

Söz konusu değişklik aday öğretmen yetiştirme programına tabi olan aday öğretmenlere duyurulması ve gerekli iş ve işlemlerin bu doğrultuda yürütülmesi hususunda gereğini rica ederim.

Kamupersoneli.net / ANKARA 

Bir Yorum

  1. Merhaba. Sadece 2016 Şubat ayında atanan aday öğretmenler için mi geçerli? Yoksa biz 2015 Eylülde atanan adaylar için de olacak mı?