Meb Personeli

Bakan veya Müsteşarımız Öğretmen Adaylarını Rahatlatmalıdır

 Dün yayımlanan KHK’yla sözleşmeli öğretmenlik hayatımıza yeniden girdi. Daha önce 2011 yılında tüm sözleşmeli öğretmenler kadroya alınmıştı.

Doğu ve Güneydoğu’da öğretmeni tutmak için getirilen bu uygulamayla 4 yıl sözleşmeli çalışan öğretmen, 2 yıl da kadrolu çalıştıktan sonra istediği yere tayin isteyebilecek. Sözleşmeliye bir itirazımız yoktu ama sözlü sınav konusuna sürekli hayır demiştik. Sözlü sınavın sağlıklı olmayacağını söylemiştik. Hatta sağlık, konuşma, güvenlik soruşturulması aşamalarının yeteceğini önermiştik. Ancak sözleşmeli öğretmenlikle birlikte sözlü sınav getirildi. Devlet büyüklerimizin bildiği ve bizim göremediğimiz bir şey var demek ki sözlü sınav getirildi. Zaten ısrarla getireceğiz denmişti, sonunda da geldi. Öğretmen adaylarına hayırlı olsun, adaylar ilk defa sözlü sınavın ardından öğretmenliğe atanacaktır.

Bakan veya Müsteşarımız Öğretmen Adaylarını Rahatlatmalıdır

Sözleşmeli öğretmenlik ve mülakat resmen geldi. Bundan sonra MEB, gerekli yönetmelik ve düzenlemeleri hızla yapacaktır. Sözlü sınav ilk kez olacağı için Sayın Bakanımızın veya Sayın Müsteşarımızın öğretmen adaylarına mülakat konusunda bir anlamda güvence vermesi, objektif değerlendirmelerin yapılacağını açıklaması, komisyonların titiz çalışacağını vurgulaması, hiç kimsenin keyfi olarak elenmeyeceğinin ifade edilmesi öğretmen adaylarını hem motive edecektir hem de rahatlatacaktır. Kolay değil, zor bir süreç bu. Öğretmen alımında ilk kez mülakat yapılıyor ve adaylar tedirgin haklı olarak. Atanacak öğretmen sayısının 3 katı kadar aday mülakat alınacak, belki aralarında yeni mezunlar olacaktır, ilk defa mülakat deneyimi olacağı için belki heyecanlananlar olacaktır.

Özetle; Eylül ayında sözleşmeli öğretmen alınacak, sözlü sınavlar da yapılacak. Sosyal medyada bir araya gelmiş öğretmen gruplarına mülakat konusunda motive edici, güven verici olumlu mesajların verilmesi faydalı olacaktır. Birçok öğretmen adayı halen şokta ve kaygılı dersek abartmayız sanırım. Bizler elbette teröre ve illegal yapılara bulaşmış öğretmen adaylarının kamuya alınmamasını savunuyoruz. Anayasa ve yasalara bağlı olan, vatanını ve milletini seven, görevini başarıyla yapabilecek, öğretmenlik gibi kutsal bir görevi layıkıyla yerine getirebilecek öğretmenlerin seçilmesini istiyoruz.Keyfi elemeler, referans gibi unsurlar devreye girmezse mülakat başarıyla tamamlanmış olacaktır. Kurulacak komisyonlara da bu yüzden tarihi sorumluluklar düşmektedir.

Bir Yorum

  1. bence sitenin adını mebpersoneli.net diye değiştirin..günde 50 tane haber yapıyosunuz öğretmenlerle ilgili