Meb Personeli

Eylül’de 14 Bin Sözleşmeli Öğretmen Atanacak

Kadrolu öğretmenliğin yanı sıra sözleşmeli öğretmen ataması da yapılacağı açıklanmıştı. Zaten her sene ücretli öğretmen görevlendirilmesi yapılıyor. MEB, Eylül’de öğretmen alacak mı bilinmez, almayacağım dedi ama son dakikada bir değişiklik olacağına dair bilgiler gelmektedir. Öğretmen adayları, atamanın zamanının yanı sıra atama sayısıyla da ilgileniyor. 60 bin civarında öğretmen açığı var. Eylül ayında da her ne kadar atama olmayacak denilse de bir fikir ve planlama değişikliği olacağa benziyor. 

Eylül’de 14 Bin Sözleşmeli Öğretmen Atanacak
 

NTV’de alt yazı haberi olarak Eylül ayında 14 bin sözleşmeli öğretmen ataması yapılacağına dair bilgiler geçmektedir. Bizim de atama planlamalarına dair duyumlar olmuştu ama öğretmen adayları tepki gösterir diye yayımlamıştık. Bizler de 15 bin civarında sözleşmeli alım olacağını duymuştuk. 

 

Takvim Nasıl Olmalıdır?
 

MEB’in önce Eylül başında kadrolu alım yapması (tahminlerimiz 6-7 bin civarı bir kadrolu alım), ardından okullar açılmadan sözleşmeli alımın yapılması (NTV: 14 bin olacak), Şubat’ta da yine sözleşmeli alımın olması (tahmini 10 bin civarı) şeklinde bir atama planlaması yapılırsa sözleşmeliler tekrar kadrolu için tercihte bulunmamış olur. Eğer sözleşmelilerin tekrardan kadroluya tercihleri yasal düzenlemeyle engellenirse kadrolu alım Eylül yerine Şubat’a kaydırılır ve sayısı da arttırılabilir. Bu şekilde 2016 KPSS puanıyla 30 bin civarında bir atama yapılmış olacaktır.

 Özel Haber

Bir Yorum