Meb Personeli

Halk Oylaması İle Öğretmen Tayini

Erzurum Valisi Seyfettin Azizoğlu tarafından haftada bir yapılan, Halk Günü toplantısında bu hafta ilginç bir olay yaşandı. Öğretmen Sevda Örs, 3 yıldır köyde görev yaptığı için eşinin yanına gidemediği gerekçesiyle tayin istedi. Vali Azizoğlu, toplantıya katılanların oylarıyla Sevda öğretmenin tayinini onayladı.

Öğretmen Sevda Örs, Halk Günü toplantısında: “Beden Eğitim öğretmeni olarak Karayazı İlçesi’nin Turnagöl Köyü’nde 4 yıldır görev yapıyorum. Eşim DHMİ’de tekniker olduğu için yanıma gelemiyor. Biz her eğitim- öğretim yılında çocuklarımla birlikte eşimle ayrı yaşamak zorunda kalıyoruz. Üç çocuğum var. Hem onlarla hem okulla uğraşmak çok zor. Sizden tek isteğim öğretmen olarak kent merkezinde görevlendirmeniz. Aile birliği adına böyle bir talepte bulunuyorum. Aksi halde ülkemin her yerinde seve seve çalışırım.” açıklamasını yaptı.

Vali Azizoğlu ise konuyla alakalı: “Herkes istediği yere gidince ilçe ve köylerde öğretmen kalmıyor. Biz de bu yıl böyle bir şeyin yaşanmaması için karar aldık ve ‘herkes görev yerinde çalışacak’ dedik. Şimdi senin durumun buradaki heyetin kararına bağlı. Onlar ne derse onu yapacağım. Erzurumlu’lar ne diyorsunuz hoca hanım için. Orada mı kalsın, buraya mı gelsin” diyerek oylama yaptı. 

Toplantıdaki vatandaşlar: “Aile birlikte ise güzeldir, haklı gerekçeleri var. Tayini yapılsın” deyince Sevda öğretmenin tayini onaylandı.

Kamupersoneli.net