Meb Personeli

İsmet Yılmaz: "109 Sahte Diplomalı Öğretmen Tespit Edildi"

Dönemim Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı katıldığı bir televizyon programında “sahte diplomalarla öğretmen olan 50-60 kişi tespit edildiğini” açıklamasını yapmış, fakat bu konuda net bir sayı belirtmemişti.

Cumhuriyet Halk Partisi Edirne Milletvekili Okan Gaytancıoğlu tarafından dönemim Milli Eğiitm Bakanı Nabi Avcı’ya televizyon programında yaptığı açıklama kaynak gösterierek bir soru önergesinde bulundu. Gaytnacıoğlu tarrafından verilen soru önergesinde “Katıldığınız bir televizyon kanalında sahte diplomalarla öğretmen olan 50-60 kişi tespit edildiğini açıkladınız. Tespit edilen sahte öğretmenlerin sayısı tam olarak kaçtır? Tespit edilen sahte öğretmenler hala görevine devam etmekte midirler? Bu kişilerin kimliklerini açıklamayı düşünüyor musunuz? Öğretmen olmadığı halde sahte diploma ile yıllarca öğretmenlik yapmış kişiler olabilir. Geriye dönük tüm atamaları tek tek inceleyerek hangi okuldan hangi yıl mezun olduğunu ve bunun diplomasının, geçici mezuniyet belgesinin doğru olup olmadığını kontrol etme yönünde bir çalışmanız var mıdır?” sorularına yöneltti.


CHP Milletvekili Okan Gaytancıoğlu tarafından yönlendirilen soru önergesini yanıtlayan Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, “11 Nisan 2016 itibarıyla bakanlığımız tarafından 109 sahte diplomalı öğretmen tespit edilmiştir. Tespit edilen kişilerin atama kararnamelerinin iptali ve görevleri süresince aldıkları maaşların geri ödenmesi hususunda ilgili birimlerle yazışmalar yapılmıştır” açıklamlarını yaptı.

Son dakika haberleri, gündem haberleri, meb haberleri, öğretmen haberleri ve daha fazlasından haberdar olmak için kamupersoneli.net adresini takipte kalın.

Kamupersoneli.net  | Ankara