Meb Personeli

Kadrolu Öğretmen Alımı Hiç Olmayacak Mı?

MEB, sözleşmeli öğretmenlik uygulamasına tekrar geçti ve 15 bin atama için ilana çıktı. 8 Ağustos’ta başlayacak süreç 10 Ekim’de tamamlanacak. Yani iki aylık dönemde sözleşmeli öğretmen alımlarıyla ilgili başvuru, mülakat süreçleri tamamlanacak.

Öğretmen adayları, 15 bin sözleşmeli alımın dışında kadrolu alım da beklemektedir ancak şu ana kadar kadrolu öğretmen alımlarıyla ilgili açıklamalar yapılmış değil.

Sözleşmeliden Sonra Kadrolu Alım Yapılırsa Dengeler Bozulur
 

Kadrolu öğretmen alımının yapılıp yapmayacağının açıklanması adaylar için faydalı olacaktır. Olası bir kadrolu alımın zamanlamasındaki hata geçmiş dönemdeki sıkıntıları tekrar ortaya çıkaracaktır çünkü sözleşmeliden sonra kadrolu alım alırsa mevcut şartlarda sözleşmeli atananlar kadroluyu tercih edebilmektedir. Ayrıca 3 katı kadar aday mülakata alındığında, mülakatta elenenler olası bir kadrolu atamada tercih verebileceklerdir. Olası bir kadrolu atamada yine 3 katı içine girenlere sıra gelecektir. Yani sözleşmelideki mülakat boşa yapılmış olacaktır. Örnekle açıklayalım: Sosyal Bilgilerden 121 kişi alınacak sözleşmelide. 363 aday mülakata alınır, 121 kişi atanır. Daha sonra kadrolu alım olduğunda yine bu bölümden 121 kişi alındığında 363 kişinin arasına girenlerden atanacaktır.

Anlatmak istediğimiz şu: Kadrolu alım planlanıyorsa sözleşmeliden önce yapılması lazım. Sözleşmeliden sonra yapılırsa sözleşmeliler kadroluya başvurur, sözleşmeli olarak atanamayanlar bu sefer kadrolu olarak atanmış olur. Hangisine ödül hangisine ceza verildiğinin takdirini sizlere bırakıyoruz. En iyi yöntem, Eylül’de önce kadrolu, sonra sözleşmeli ve Şubat’ta sözleşmeli atama yapmak. Doğru olan yöntem budur. MEB, kadrolu öğretmen alımından tamamıyla vazgeçtiyse bunu kamuoyuna açıklaması ve öğretmen adaylarının bilgilendirmesi önem arz ediyor. 

 

YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haberlerin tüm hakları Kamupersoneli.Net’e aittir. Kaynak gösterilmeden kullanılamaz. Kamupersoneli.Net tarafından üretilen haberlerin kaynak gösterilmeden kullanılması, 5846 Sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu’nun 36 ve 37. maddesine aykırıdır ve suç teşkil etmektedir. Ayrıca internet ortamında yapılan yayınların düzenlenmesi ile ilgili olarak 4 Mayıs 2007 tarihinde kabul edilen 5651 sayılı internet yasasına göre de bu durum cezai işlem gerektirmektedir.

Bir Yorum

  1. kadrolu atama olsaydı baurusu sözleşmeli ile birlikte olurdu bundan sonar kadrolu atama olmayacaktır artık o defter kapanmıştır çünkü mebte açık sayısı çok fazla yok ve doğuda da kismet kalmıyor o yüzden bu sisteme geçilmek zorunda kalındı yanlış anlaşılmasın savunmuyorum ama yıllar öncesinden bu günler düşünülmediği için böyle oldu…

  2. henüz kesin bir açıklama yok.ayrıca olağanüstü bir durum yaşıyoruz şu an.normalde eylülde atama olmayacak demişti bakan.yaşanan olaylardan dolayı eylülde de atama yapılıyor.ne olacağı belli değil.

  3. böyle bir şey mi olur 4+2 yıl yaw bir kere aile kurumuna doğrudan zarar verir eşinin peşinden kocası mı gitcek nasıl olcak bu nasıl bir sistem millet kadro sözleşme peşinde doğu ve güneydoğuyu ve insanları çokmu düşünüyorsunuz eğitim sisteminin kalitesini eşitleyin herkez nerede yaşıyorsa orada görev yapsın doğu ve güneydoğuda öğretmen mezunmu yok bekleyenmi yok bir sürü eğer açık olursa en yakından başlanarak atamalar yapılır. ayrıca öğretmen olmayan bu sıkıntıları bilmeyen bir bakana sahibiz en köklü değişim burada yapılmalı denizcilikten hukuka bir serüveni var yani bu sistem bu millete zulümdür başka bir şey değil Cumhurbaşkanı hemen bu konuya el atmalı böyle saçmalık olmaz olamaz birkere bakanın bi değişmesi lazım en acil konu bu çok iyi olabilir kişiliği karakteri beni hiç ilgilendirmiyor Türkiye Cumhuriyetini temsil ediyor saygı ayrı bir olay ama bu sistem herkeze zarar verir iş işten geçtikten sonra yanlış yapmışız hata yapmışız ile bu vebalden hiç bir sorumlu kurtulamaz

  4. Peki esi yanina gelemeyecek olanlar 6 yıl ayri mi kalacaklar.? Buna da bif duzenleme getirilmeli :(

  5. Bizi mi buldu sözleşmeli öğretmenlik yazık onca emeğimize aile kurumuna zarar eş durumu düzeltilmeli nişanlım 6 yıl Doğuda görev yaptı ve asla Doğuya gitmem diyo arada kaldım ya öğretmenliği bırakıcam ya …. :((( yazıklar olsun böyle sisteme