Meb Personeli

MEB, 2017'de 2480 Kişiyi Rehberlik Kursuna Alacak

Katılacak Olanlar

Resmî kurumlara ataması yapılmayıp özel öğretim kurumları ile sözleşme imzalayan ve fakültelerin;

a)Felsefe grubu öğretmenliği,

b)Ortaöğretim alan öğretmenliği tezsiz yüksek lisans ya da pedogojik formasyon programını başarı ile tamamlayan felsefe bölümü (en az 16 kredi sosyoloji, 16 kredi psikoloji aldığını belgelendirenler) ve sosyoloji bölümü (en az 16 kredi felsefe, en az 16 kredi psikoloji, 8 kredi mantık aldığını belgelendirenler),

c)Eğitim bilimleri fakültesi ile fakültelerin eğitim programları ve öğretimi, eğitim yöneticiliği ve deneticiliği, eğitimde ölçme ve değerlendirme, eğitim yönetimi teftişi ve planlaması ile halk eğitimi bölümü/anabilim dallarından lisans düzeyinde mezun olanlar

Kurslar Niçin Düzenleniyor?

Özel okullar ile özel eğitim ve rehabilitasyon merkezlerinde görevlendirilecek yeterli sayıda rehber öğretmen temininde güçlükler, özel sektörün rehber öğretmeni ihtiyacını karşılamak için kurslar düzenlenmektedir.

Kursiyerlerin Masraflarını Kim Karşılayacak?

Rehberlik kursuna katılacak olanların salon, yemek, barınma ve her türlü giderleri kendileri tarafından karşılanacaktır.

                            2017 YILI REHBERLİK KURSU FAALİYETLERİ 

Faaliyet YerleriFaaliyet TarihleriFaaliyet SüresiKatılımcı Sayısı

Hizmetiçi Eğitim Enstitüleri2 Ocak-2 Şubat 201733 Gün1640

Hizmetiçi Eğitim Enstitüleri6 Şubat-10 Mart 201733 Gün230

Hizmetiçi Eğitim Enstitüleri3 Temmuz-4 Ağustos 201733 Gün305

Hizmetiçi Eğitim Enstitüleri11 Eylül-13 Ekim 201733 Gün305

 

Bir Yorum

  1. Bizi nerede istihdam edeceksin meb.Hakkimizi peşkeş cekme artik yeter.

  2. 6-7 bin PDR mezunu işsizken rehber öğretmen bulamama gibi komik bir bahane ile sadece daha ucuza rehber öğretmen çalıştırmak için bu kursların açılması, öğrencilerin ruh sağlığı ve psikolojik danışman/rehber öğretmenlerin meslek onuru ile oynanması çok vahim bir durum. Özelde psikolojik danışma ve rehberlik hizmetlerine büyük darbe vurulmakta, bu pozisyonun sahibi psikolojik danışman/rehber öğretmenlerin iş imkanları ellerinden alınmakta ve büyük bir haksızlık yapılmaktadır.

  3. 6 şubat 10 mart arası verilecek eğitim için başvurular NE zaman başlar ? Ve hangi illerde olacak ?

  4. 6 şubat-10 mart tarihlerinde verilecek olan kursun başvuru tarihi ne zaman?

  5. 6subat-10mart tarihlerinde verilecek olan kursun basvuru tarihi ne zaman ve hangi illerde olacak? Bunun hakkinda bi bilgisi olan var mi?

  6. kurs açılırsa nerden basvuru yapıyoruz onu biraz açıklarmısın.. nasıl basvuru yapılıyor online mı…cevaplarsanız cok sevinirim..

  7. 3temmuz-4ağustos arasi kurs ne zaman başlar, bilgilendirirseniz çok seviniriz

  8. 2017nin rehberlik kursları iptal edilmemiş miydi?? ayrıca başvuruları hakkında da bilgilendirirseniz sevinirim

  9. Özel okullar rehberlik sertifikası bulunmayan öğretmenleri bünyesinde rehber öğretmen olarak calıstırabilmektedir. Bu sıkıntılı durumun giderilmesi için cok acil rehberlik kursları tekrar geri açılmalıdır