Meb Personeli

MEB Bütçemi Yönetebiliyorum Projesi

Milli Eğitim Bakanlığından 19 Nisan 2016 tarihinde bir açıklama yayımlandı. Yayımlanan açıklamada bütçemi yönetiyorum projesi ve proje dahilinde 81 ilin şube müdürlerinin buluşması belirtildi. Yayımlanan açıklama şu şekilde;

Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü ve Türk Ekonomi Bankası iş birliği ile her yaştan öğrenci ve yetişkinlerin, yüz yüze seminerler ve uzaktan eğitim aracılığıyla bütçe yapma, gelir gider dengesini sağlama, tasarruf, yatırım yapma, borçlanma, finansal hak ve yükümlülüklerini bilme gibi temel kavramlar hakkında bilgilendirilmesi ve dolayısıyla finansal okuryazarlık konusunda toplum bilincinin oluşturulmasına yönelik Haziran 2015 tarihinde iş birliği protokolü imzalanmıştır. Proje kapsamında düzenlenecek seminerlerde 5 milyon kursiyerimize ulaşılması hedeflenmektedir. 
 

Projemizin ilk faaliyeti olan Şube Müdürlerimizin finansal okur yazarlık eğitimleri için 15 Nisan 2016’da İstanbul’da toplantı yapıldı.  Genel Müdürlüğümüz Sosyal Ortaklar ve Projeler Daire Başkanı Sedat Abdulhakimoğulları ve Türk Ekonomi Bankası – Bireysel ve Özel Bankacılık Kıdemli Genel Müdür Yardımcısı Gökhan Mendi’nin konuşma yaptığı eğitimde 81 ilden gelen Şube Müdürlerimize Bütçemi Yönetebiliyorum katılım belgeleri verildi. Daha sonra BloombergHT ekonomi kanalının da çekimler gerçekleştirdiği eğitimlerimizde, Sosyal Ortaklar ve Projeler Dairesi Başkanı Sedat Abdulhakimoğulları ile röportaj yapılarak finansal okur yazarlık konusunda Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü’nün çalışmaları hakkında bilgi alındı.  

Batuhan TEMEL / Kamupersoneli.net