Meb Personeli

MEB İl İçi Atama Sonuçları Ne Zaman Açıklanacak?

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) il içi yer değiştirme kılavuzuna göre Valilikler 6 Haziran’a kadar sonuçları açıklamak zorunda. 

Geçtiğimiz yıl özellikle İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü 1 Haziran’da sonuçları açıklamıştı.
Milli Eğitim Bakanlığı İnsan Kaynakları Genel Müdürlüğünün yayınladığı duyuruda Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı resmi eğitim kurumlarında görev yapan öğretmenlerin 2016 yılı, il içi yer değiştirme başvuruları 20 Mayıs ve 26 Mayıs tarihleri arasında yapılmasının ardından kılavuzda belirtilen ve zorunlu tutulan son açıklama tarihi tüm illerde bütünlük sağlanması açısından 6 Haziran olarak gösterildi. Her il sonucunu kendi açıklayacağından, aşağıdaki illerin internet sitelerini sürekli kontrol etmenizde fayda var. 

Milli Eğitim Bakanlığı’nın açıkladığı takvime göre 2016 Mayıs ayı içerisinde yapılacak olan il içi ve il dışı yer değiştirme başvuruları Milli Eğitim Bakanlığı’nın internet sitesinden il içi için alınmasının ardından sonuçlar merakla bekleniyor. 

Kılavuza göre Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı kurumlarda görevli öğretmenlerin il içi ve iller arası can güvenliği, sağlık mazeretleri veya engellilik durumuna bağlı değişiklikler MEB öğretmen atama ve yer değiştirme yönetmeliği ile devlet memurlarının yer değiştirme suretiyle atanmalarına ilişkin yönetmelik hükümleri doğrultusunda yapılmasının ardından il içi tayin sonuçlarının Valiliklerce sonuçlandırılması bekleniyor.

Öğretmenler kendi Milli Eğitim Müdürlükleri üzerinden yaptıkları il içi yer değiştirmelerini İl veya İlçe Milli Eğitim Müdürlüklerine okul müdürlükleri aracılığı ile başvuruları almasından sonra il içi yer değiştirme sonuçları en geç 6 Haziran 2016 tarihinde İl Milli Eğitim Müdürlükleri internet sitelerinden her il için ayrı ayrı yayınlanacak. Kılavuza göre ilişik kesme işlemleri de okulların kapanmasının ardından, 17 Haziran 2016 tarihinde yapılabilecek.

Ayrıca İller arası isteğe ve zorunlu çalışma yükümlülüğüne bağlı yer değiştirmelerde; başvuruların alınması 16-22 Haziran 2016, atamaların yapılması 27 Haziran 2016 ve ilişik kesme işlemleri 28 Haziran 2016 tarihlerinde yapılacak.

Kamupersoneli.net | Ankara