Meb Personeli

MEB Ölçme Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürlüğüne Atanan Bayram Çetin Kimdir?

Bugün ki Resmi Gazete’de Milli Eğitim Bakanlığına ve diğer Bakanlıklara ait atama kararları yayımlandı. Yayımlanan atama kararlarına göre Milli Eğitim Bakanlığı Ölçme Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürlüğüne Doç. Dr. Bayram Çetin’in atandığı ifade edildi. Konu ile ilgili olarak Resmi Gazete atama kararlarında belirtilen bölüm şöyle;

Milli Eğitim Bakanlığından:

Karar Sayısı : 2016/626

1. Açık bulunan 1 inci derece kadrolu ve +6400 ek göstergeli Ölçme, Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürlüğüne Doç. Dr. Bayram Çetin’in atanması, 657 sayılı Kanunun 74 üncü maddesi ile 2451 sayılı Kanunun 2. maddesi gereğince uygun görülmüştür.

2. Bu Kararı Milli Eğitim Bakanı yürütür.

DOÇ. DR. BAYRAM ÇETİN KİMDİR?

Milli Eğitim Bakanlığı Ölçme Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürlüğüne atanan Doç. Dr. Bayram Çetin 1972 yılında Gaziantep’in İslahiye ilçesinde dünyaya geldi. Çetin, ilk, orta ve lise öğrenimini Gaziantep’te tamamladı. Doç. Dr. Bayram Çetin 1993 yılında Çukurova Üniversitesi Eğitim Fakültesi Sınıf Öğretmenliği bölümünden mezun oldu. Yüksek lisansını ise 2002 yılında Hacettepe Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Eğitimde Ölçme ve Değerlendirme Bilim Dalında Kompozisyon Tipi Sınavlarda Kompozisyonun Biçimsel Özelliklerinden Kestirilen Puanların Anahtarla ve Genel İzlenimle Puanlanmasından Elde Edilen Puanlarla İlişkisi” konulu tezi ile tamamladı.

Ölçme Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürlüğüne atanan Doç. Dr. Bayram Çetin Doktorasını Hacettepe Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Eğitimde Ölçme ve Değerlendirme Bilim Dalı’nda 2005 yılında “Geleneksel Yöntemle ve Eleme Yöntemi ile Puanlanan Çoktan Seçmeli Testlerin Psikometrik Özelliklerinin İncelenmesi” konulu tezi ile tamamladı.

Bayram Çetin 2005 yılında Sakarya Üniversitesi Eğitim Fakültesinde Yardımcı Doçentlik Unvanını aldı. 2010 yılında ise Eğitimde Ölçme ve Değerlendirme alanında Doçentlik unvanını almıştır.

Doç. Dr. Bayram Çetin bilimsel dergilerde çok sayıda makaleler yayımlamış, kitap bölümleri yazarlığı da yapmıştır. Ayrıca Çetin, İngilizce‘ye hakim evli ve üç çocuk babasıdır.

Kamupersoneli.net | ANKARA