Meb Personeli

Millî Eğitim Bakanlığı 2016 Mali Yılı Performans Programı Açıklandı

T.C Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) Strateji Geliştirme Başkanlığı tarafından 2016 Yılı Performans Programı yayımlandı.  Milli Eğitim Bakanlığı resmi internet sayfasından 25 Nisan 2016 tarihi itibariyle paylaşılan “2016 Yılı Performans Programı”  içerisinde , Temel Politika ve Öncelikler, Amaç ve Hedefler , Milli Eğitim Bakanlığı’nın 2015 ve 2019 yılları arasındaki stratejik planı, Performans Hedef ve Göstergeleri ile Faaliyetleri , Toplam Kaynak İhtiyacı, Faaliyetlerden sorumlu harcama birimleri gibi başlıklar altında bir çok açıklama ve detay bulunuyor.

Pansiyonlu Kız Anadolu İmam Hatip Liseleri açılacaktır Kaynak İhtiyacı (1.250.000.000)

Temel Eğitim Genel Müdürlüğüne bağlı okullarda derslik yapımı için bütçeden 600,000,00 TL kaynak ihtiyacı göze çarparken. Söz konusu kaynak ihtiyacı kısmında Pansiyonlu Kız Anadolu İmam Hatip Liseleri açılacaktır ibaresinin yanında 1.250.000.000 gibi bir rakam bulunuyor. 

Okul öncesi eğitimde ailelere düşen maliyeti azaltacak düzenlemelerin yapılması için kaynak ihtiyacı 3.145.300 TL iken , Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencilerinin devamsızlık, sınıf tekrarı ve okul terki ile örgün eğitim dışına çıkmasının değerlendirilmesi konulu araştırma yapılacaktır ibaresinin yanındaki rakam 2.150 olarak belirtilmiş, En yüksek kaynak ihtiyacı ise Öğrenci taşıma uygulaması Öğrenci Taşıma Uygulaması ve Pansiyonlu Kız Anadolu İmam Hatip Liselerinin açılımı için belirtilmiş. 
Kamu haberleri, gündem haberleri ve çok daha fazlası için kamupersoneli.net’i takip etmeye devam edin. Kamupersoneli.net’i takip ederek MEB duyurularından ve çok daha fazlasından haberdar olabilirsiniz.