Meb Personeli

Milli Eğitim Bakanı : " Öğretmene 5 Yıl Sözleşme Şartı Getirilecek"

 İsmet Yılmaz Öğretmene 5 Yıl Sözleşme Şartı Getirilecek  

Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz Sözleşmeli öğretmenlik sisteminin gelecek dönem başlayacağını belirterek : “Diyoruz ki 5 yıllık sözleşmeli olarak kalsın, performansına bakalım, ondan sonrada kadroya alalım. 3 yıl daha çalışsın, 8 yıldan sonra istediği yere tayinini çıkartalım, diyoruz” şeklinde konuştu. Malatya’da Karahan Tünelinin araç geçişi için açılış törenine iştirak eden İsmet Yılmaz, Eğitim sistemine ilişkin önemli açıklamalarda da bulundu

 

Diyoruz ki 5 yıllık sözleşmeli olarak kalsın, performansına bakalım

Milli Eğitim Bakanı Sözleşmeli Öğretmen konusuyla ilgili kendisine yöneltilen soruya şu şekilde cevap verdi;”Geçen gün sayın Başbakanımız ile birlikte Ağrı’da söylenen husus bu; bir yıl önce atanan öğretmen sayısı 3 bin 200, ertesi yıl 2 bin 400 öğretmen bizden ayrıldı. Bir yıl önce 3 bin 200 öğretmen atanıyor, ertesi yıl atanan öğretmenin 3 bin 200’den 2 bin 400’ü geri ayrılıyor. Dolayısıyla oradaki insanlarında daha iyi, daha nitelikli, daha kaliteli eğitim verilmesi lazım. Bu eğitimi verebilmek için de eğitimde sürekliliği sağlamak lazım, öğretmenlerin belli sürelerle orada kalabilmesi lazım ki öğrencisini tanısın, psikolojisini tanısın, ailesini tanısın, çocuk hangi alanlarda becerisi var, hangi alanlara daha çok yeteneği var, bunu görsün. Bunu görebilmesi için böyle 1 yıllık, 6 aylık, 8 aylık, 9 aylık eğitimle olmaz. Diyoruz ki 5 yıllık sözleşmeli olarak kalsın, performansına bakalım, ondan sonrada kadroya alalım. 3 yıl daha çalışsın, 8 yıldan sonra istediği yere tayinini çıkartalım, diyoruz. Türkiye’deki eğitimin kalitesi mutlaka öğretmenle yükselir. Ama öğretmenle yükselebilmesi için öğretmeni muhakkak desteklemek lazım. Varsa her türlü sorunlarını çözmek lazım, bizim buna gayret göstermemiz lazım. Ama öğretmeni de kendi bilgi ve tecrübesini öğrencisine aktaracağı sürede de o yerde tutabilmek lazım. Bunu tutabilmenin yolunun da sözleşmeli öğretmenlikten geçtiğini düşünüyoruz. Önümüzdeki dönemde bunu gerçekleştireceğiz.”

 

Bir Yorum

  1. Öğretmen kendi psikolojisini bilmesin,kendi ailesini tanimasin. Çünkü öğretmen dediğin bir robottan ibaret evlenmemeli, ailesi olmamalı, çocuğu olmamalı… Hiç öğretmen açısından bakılıyor mu olaya acaba. Saçma bir uygulama. Uygulanması için doğunun yaşam standartlarini düzeltmeleri gerek.