Meb Personeli

Norm Öğretmen Kadroların Güncellenmesi İçin Yetkilendirmeler Başladı

Milli Eğitim Bakanlığı, dershane ve etüt merkezlerinde görev yapan eğiticimler arasından 5 bin sözleşmeli öğretmen atamasını açıkladığı genelgede norm fazlası öğretmen kadrolarına da değinmişti. Açık olan kadroların doldurulması için norm fazlası öğretmenlerin de değerlendirileceği açıklandı. Atama yapılmadan önce norm kadroların güncellenmesi gerektiği konusu ise gündemdeki yerini aldı. Norm fazlası öğretmenler tarafından tepki gösterilen konuya Milli Eğitim Bakanlı, kadroların güncelleneceği açıklamasıyla cevap verdi.

Norm fazlası öğretmen kadrolarının güncellenme işlemleri için 17 Ekim- 23 Kasım tarihleri verilmişti. MEB, konuyla alakalı açıklamasında MEBBİS sisteminde bulunan yetkililere, norm kadroların güncellenmesi için yetki verileceğini açıkladı. 

Milli Eğitim Bakanlığı, 11 Ekim’de web sitesi üzerinden yayınladığı duyuruda, norm öğretmen kadroları veri giriş bilgilendirmesi konusuna değindi. MEBBİS kadro güncelleme ekranı 17 Ekim’de açılacak. Yetkililerin, ders yükleri, şube sayıları gibi bilgileri öğretmenlere aktarması, kadro güncellenmesinde verilerin tam ve doğru girilmesi, yanlış, eksik veri girişlerinden işlem yapan birimlerin sorumlu olduğu konuları yer aldı.