Meb Personeli

Öğretmenlerin Yer Değiştirme Başvuruları Başladı !

Milli Eğitim Bakanlığı bünyesinde çalışan öğretmenler için yer değiştirme başvuruları 2 Eylül 2016’da başladı. Başvurular için son tarih ise 8 Eylül 2016.

Başvuru süreci sona erdikten sonra atamalar 9 Eylül 2016’da yapılacak. Atanan öğretmenlerin ilişik kesme işlemleri ise 19 Eylül-23 Eylül 2016 tarihleri arasında yapılacak. Milli Eğitim Bakanlığı’nın konu ile ilgili duyurusu şöyle:

“Bakanlığımıza bağlı eğitim kurumlarında görevli öğretmenlerin il içi ve iller arası isteğe bağlı yer değiştirme işlemleri, 17/04/2015 tarihli ve 29329 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe giren Millî Eğitim Bakanlığı Öğretmen Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliği doğrultusunda aşağıda belirtilen açıklamalar çerçevesinde yapılacaktır.

İsteğe bağlı yer değiştirmelere;
1- Öğretmenlerden 30 Eylül 2016 tarihi itibarıyla kadrolarının bulunduğu eğitim kurumunda üç yıllık çalışma süresini tamamlayanlar il içinde, bulundukları ilde üç yıllık çalışma süresini tamamlayanlar ise iller arasında yer değiştirme isteğinde bulunabilecektir.
2- Birinci, ikinci ve üçüncü hizmet alanlarında görev yapan zorunlu çalışma yükümlüsü öğretmenlerden;
a) Sağlık ve eş durumu mazeretleri nedeniyle zorunlu çalışma yükümlülüğü ertelenmiş olanlar,
b) Başvuruların son günü itibarıyla adaylıkları kaldırılmış olanlar, istemeleri halinde üç yıllık çalışma süresi şartı aranmadan il içinde veya il dışındaki zorunlu çalışma yükümlülüğü öngörülen hizmet alanlarına yer değiştirme başvurusunda bulunabilecektir.”