Meb Personeli

Okul Öncesi Öğretmenler Nöbet Ücreti Alacak

Milli Eğitim Bakanlığı, okul öncesi öğretmenlerin nöbet ücreti alıp almayacağı konusunda, yayınladığı resmi yazı ile açıklık getirdi.

Milli Eğitim Bakanlığı’nın yayınladığı yazıda; okul öncesi öğretmenlere nöbet ücreti ödenip ödenmeyeceği, geçtiğimiz yıllar için ödeme yapılıp yapılmayacağı, haftada birden fazla nöbet tutan müdür yardımcıları ve öğretmenlere ödeme yapılıp yapılmayacağı konularına değinildi.

Yine MEB’in resmi yazısında, okul öncesi öğretmenlere geriye dönük nöbet ücreti ödenmeyeceği açıklandı.

Kendilerine nöbet görevi verilen ve bu görevi yerine getiren müdür yardımcıları ve öğretmenlere, 2016 yılında haftada 2 saati, 2017 yılında ise 3 saati geçmemek üzere ek ders ücreti ödenecek.

2016-2017 eğitim öğretim yılından itibaren ana sınıfı öğretmenlerine nöbet görevi verilecek ve bu görevin fiilen yerine getirilmesi durumunda 2016 yılında 2 saat, 2017 yılında ise 3 saat nöbet ücreti ödenecektir.

Müdür yardımcısı ve öğretmenlerin, haftada birden fazla nöbet tutmaları halinde ise bir haftada ikiden fazla nöbet ücreti ödenmeyecektir.

Kamupersoneli.net

Bir Yorum

  1. saçmalık. anasınıfı öğretmeninin boş bir dakikası var mı da, nöbet görevi verilmesinden bahsediyorlar. teneffüs olmadan aralıksız çalışıyorlar. haftanın beş günü nöbet tutuyorlar, bir de ayrıca nöbet görevi mi verilecek. sanırım onlar da diğer insanlar gibi etten kemikten değil makinadan ibaretler.

  2. bütün okulöncesi̇ öğretmenleri̇ni̇ i̇ki̇ parçaya bölsünler mümkünse araliksiz 5 saat siniftayiz teneffüs yok o esnada fi̇i̇li̇ olarak nöbet tutulmasi gereki̇yosa.