Meb Personeli

Son Dakika: Norm Fazlası Öğretmenler İçin Genelge Açıklaması Yayımlandı

 Norm Fazlası Öğretmenler İçin Genelge Açıklaması Yayımlandı! Milli Eğitim Bakanlığı İnsan Kaynakları Genel Müdürlüğü internet sayfasından “2016-19 Nolu İhtiyaç ve Norm Kadro Fazlası Öğretmenler İle İlgili Genelge Açıklaması” başlığı altında bir duyuru yayımlandı. İlgili duyuruda İl Milli Eğitim Müdrülüklerine ;  norm fazlası öğretmenlerin ihtiyaç duyulamn eğitim kurumlarına mazeretleri ve tercihlerinin dikkate alınarak hizmet puanı üstünlüğü baz alınarak atamalarının yapılmasının gerekliliği belirtildi.

 Yayımlanan genelgenin tamamı şu şekilde ; ” Bakanlığımız 2016/19 sayılı Genelge ile çeşitli nedenlerle bulundukları eğitim kurumlarında ihtiyaç ve norm kadro fazlası durumunda bulunan öğretmenlerin ihtiyaç duyulan eğitim kurumlarına mazeretleri ve tercihleri dikkate alınarak hizmet puanı üstünlüğüne göre atamalarının Valiliklerce yapılması gerekliliği açıklanmıştır. Ancak bazı il’lerimiz tarafından bu genelgenin norm güncellemesi gibi algılandığı görülmektedir.

Bilindiği üzere; eğitim kurumlarının norm güncellemesi en son 2016 yılı Nisan ayı içinde gerçekleştirilmiştir. Bu güncelleme sonrasında ise ilgili mevzuatı çerçevesinde eğitim kurumlarının norm kadroları sürekli güncel tutulmaktadır. Şöyle ki, yeni açılan eğitim kurumları ile kapatılan eğitim kurumları ve yeni açılan derslik ve şube ile kapatılan derslik ve şubelerin açma/kapama onayları ile birlikte Bakanlığımıza ulaşması durumunda eğitim kurumlarının norm kadroları süre aranmaksızın belirlenerek sisteme işlenmektedir. Bu çerçevede, ilgili mevzuatı kapsamında eğitim kurumunda yönetici ve öğretmenlerin norm kadro durumunu etkileyen değişikliklerin olması, çeşitli nedenlerle bu değişiklilerin Bakanlığımıza ulaşmaması durumları dikkate alınarak norm güncellemesinin 2016 yılı Ekim ayında yapılması planlanmaktadır.”

KAMUPERSONELİ.NET – ANKARA