Meb Personeli

Sözleşmeli Öğretmenler Ne Kadar Maaş Alacak?

 Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, 2017 Şubat’ta sözleşmeli öğretmen alımı yapacaklarını açıkladı. Yeni dönemde sözleşmeli öğretmen alımı yapılacak ve 5 yıl doğu ve güneydoğuda öğretmenler çakılı olacak.

8 yılın sonunda da diğer bölgelere tayin isteyebilecek. 24 Mart 2016’daki haberimizde (Tıklayınız) sözleşmeli personel alımının genel bir strateji olabileceğini yazmıştık. Nitekim sözleşmeli öğretmen dönemiyle birlikte tüm kurumlarda sözleşmeli personel dönemi başlayabilir. İster öğretmen olsun, ister sosyal çalışmacı olsun, ister mühendis olsun tüm unvanlarda sözleşmeli bir döneme doğru gidiyoruz.

Sözleşmeli Öğretmen Maaşı Ne Kadar Olacak?

Bakan Yılmaz, sözleşmeli öğretmenlik uygulamasına ait maş kısmıyla henüz bir bilgi vermedi ancak MEB, maaş düzenlemesi için de bir çalışma yapıyor. Öğretmenin maaşı dışında, ek ders ücreti, kurs ücreti, nöbet ücreti gibi farklı kazançları vardır. Doğu ve Güneydoğu’daki sözleşmeli öğretmene tazminat adı altında 400-500 TL arası bir ek ödeme masada bekliyor. Böyle bir düzenleme yapıldığı takdirde Doğu’da sözleşmeli öğretmen,  maaş +  tazminat + ek ders + kurs ücreti + nöbet ücreti durumuna göre 5 bin TL’ye yaklaşan bir ücret almış olacaktır.

Sözleşmeli Öğretmenliğin Amacı Nedir?

Doğu ve Güneydoğu’da çalışan öğretmen, 1 yıl sonra özür grubu tayiniyle farklı illere tayin istemektedir. Dolayısıyla belli bölge ve illerde öğretmen açığı sabit kalmaktadır. Sözleşmeli öğretmenlikle birlikte öğretmen 5+3 yıl belli bir bölge ve ilde tutulacaktır. Aynı sorun başka kurumlarda da ortaya çıkmaya başladı. Diğer kurumlar da ilerleyen dönemde MEB’in uygulayacağı yöntemi deneyeceklerdir. 
 

 Özel Haber

Bir Yorum

  1. Subatta sadece sozlesmeli mi alinacak yoksa kadrolu ve sozlesmeli beraber mi bilgi verebilirmisiniz ?

  2. Kadroluda alınacak diye biliyorum ama bence sözleşmeliye ağırlık verirler

  3. hocalarım misal sözleşmeli öğretmenliğe başladık daha sonraki sene kpssye tekrar girip yüksek puan alırsak tercih sonucunda kadroya geçebiliyor muyuz acaba ?

  4. Sözleşmeli öğretmen için kpss şartı olacak mı ? Bilgisi olan var mı?

  5. Evet kpss şartı var sozlesmelide, ayrıca ertesi sene kpss puaninizla atanirsaniz sözleşme sona erer.

  6. Arkadaşlar artık kadrolu öğretmen alınmıyor. Ve kpss şartı tabiki var. Sözleşmeli diye puanı falan da düşük değil 2015 de alınan kadrolu öğretmenlerin atama paunlariyla aynı. Kpss de başarılı olursanız bir de mülakat var. Yani öğretmenlik artık hem sözleşmeli hem daha zor. Allah kolaylık versin. Fakat özlük haklariniz kadrolu öğretmenlerle aynı sadece 4 sene çakılı olacaksınız tek fark bu

  7. doğu ve güney doğuda sözleşmeli öğretmenlerin eline ek derslerle birlik te 3600 tl bir maaş geçiyor hafta sonu kursları zaten sözleşmeli öğretmenlere vermiyor okul müdürleri kendi tanıdıkları öğretmenlere veriyorlar bu kadar basit